03:14

OLIVERA JEVTIĆ UČESTVOVALA U DM ŽENSKOJ TRCI: Dame slavile zdravlje i zaštitu životne sredine

zasadi drvo

OLIVERA JEVTIĆ UČESTVOVALA U DM ŽENSKOJ TRCI: Dame slavile zdravlje i zaštitu životne sredine

Zasadi Drvo -

Prošlog vikenda na Adi Ciganliji održala se „dm Ženska trka“ koja slavi zdravlje i život ženske populacije, ali i promoviše zaštitu životne sredine. Učešće u trci uzela je i naša atletičarka Olivera Jevtić.

A na trci na Adi ciganliji u organizaciji Beogradskog maratona izražena je nada da će se vremenom povećavati broj ženskih rekreativaca kada je trčanje u pitanju, a parkovi i šume su tu da nas podsete na povratak prirodi i njeno očuvanje.

Zasadi drvo
foto: Kurir Tv

Svetlana Jovanović Mitić, marketing menadžer kompanije "dm drogerie markt Srbija" kaže da su Žensku trku pokrenuli u nekoliko gradova sveta.

"Ova trka nije obična, pored brige o zdravlju, osvrnuli smo se na osobe sa invaliditetom i ekološku poruku koja nosi ovu trku", rekla je ona.

Zasadi drvo
foto: Kurir Tv

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona kaže da je ovo 15 put da se organizuje ovakva akcija, kojom pristupa sve više učesnica.

"Žene potpuno ravnopravnoo učestuju u maratonu, od šest odsto smo dogurali na više od 30 odsto", zaključio je on i dodao da je bavljenja fizičkom aktivnostima primarna preventiva u borbi protiv mnogih bolesti.

Olivera Jeftić je dodala da je ispunjava ova akcija, lepo vreme i veliki broj prisutnih žena.

“Zasadi drvo”, akcija koju su 2019. godine pokrenuli Adria media group i “dm drogerie markt”, zajedno sa institucionalnim partnerima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravom šume, JP “Srbijašume”, JP “Vojvodinašume”, Pokretom Gorana Srbije i Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom “Jevremovac”, Šumarskim fakultetom, srednjom Šumarskom školom u Kraljevu, Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavlja najveći projekat sadnje drveća u Srbiji.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

09:07

KAKAV CAR! Mladić u selu kod Čačka od PUSTE LIVADE napravio ŠUMU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track