10:55

TREĆA SEZONA ZASADI DRVO OKRENUTA MLADIMA! Irena Petrović: Mladi moraju da promene svoj odnos prema prirodi

održiva budućnost

TREĆA SEZONA "ZASADI DRVO" OKRENUTA MLADIMA! Irena Petrović: Mladi moraju da promene svoj odnos prema prirodi

Zasadi Drvo -

Treća sezona akcije "Zasadi drvo" uveliko je u toku, a kako ona teče i kakvi su planovi za dalje pošumljavanje u "Pulsu Srbije" govorila je Irena Petrović, menadžerka korporativnih komunikacija u kompaniji Adria media group, koja je sa kompanijom DM pšokrenula ovu akciju.

- Mi smo započeli treći ciklus, a iz godine u godinu naši ciljevi su sve ambiciozniji. Naš cilj sada je novih 200.000 sadnica, to je duplo veći broj nego prošle godine. Ono što bih volela da naglasim je da smo aktivni tokom cele godine. Naše aktivnosti razlikuju se od godišnjih doba i zato i jeste naziv ovog trećeg ciklusa "Četiri godišnja doba". Jesen jeste najvažnija za nas, jer se trudimo da u tom periodu najviše i sadimo, jer su te sadnice mnogo otpornije u odnosu na one koje se sade u proleće.

Zasadi drvo, Irena Petrović
foto: Kurir televizija

- Partneri iz Srbija šuma i Vojvodina Šume su nam veoma značajni i mnogo nam pomažu i zato su naši ciljevi iz godine u godinu sve veći i veći.

Veliku ulogu u ovoj akciji imaju ambasadori same akcije, koji su različitih generacija.

Zasadi drvo, Irena Petrović
foto: Kurir televizija

- Mi smo prošle godine pokrenuli akciju za izbor ambasadora akcije "Zasadi drvo" i izabrali smo ljude koji žive i pridržavaju se tih vrednosti, koje mi kroz naš projekat propagiramo. Naši ampasadori su svi oni koji su svesni i kojima je važno da čuvaju životnu sredinu. Ja moram da istaknem da je ovo najveća akcija zasadnje drveća u Srbiji. A to je rezultat toga što je se zasniva na partnerstvu različitih segmenata društva. Mi sarađujemo sa raznim institucijama, sa različitim organizacijama, građani su naša snaga. Oni su ti koji zapravi sade. Jako je je važno i to što smo mi vodeća medijska kuća, pa i pored sadnje, najvažnije je informisanje o ovoj temi, jako je širok dijapazon tema o kojima možemo da pričamo da bismo krenuli sa očuvanjem prirode - navela je Irena Petrović.

U ovoj sezoni akcenat je na mladima, a Irena Petrović navodi da svaki naš postupak utiče na životnu sredinu. S obzirom na to da kod nas to i dalje nije osvešćeno, ohrabruje činjeica da je od ove godine Ministarstvo prosvete takođe partner ove akcije, što govori o tome da su prepoznali potencijal i da zajedničkim snagama možemo nešto da promenimo.

Zasadi drvo, Irena Petrović
foto: Kurir televizija

- Mladi su ti na kojima je budućnost i koji treba da razvijaju. Nije slučano što smo mi izabrali baš šume. Sve je uzročno posledično i mladi pre svega moraju da menjaju svoj odnos prema prirodi. Mi sada pripremamo jedan poseban segment na sajtu koji će biti posvećen samo mladima. Organizovali smo radionicu za najmlađe u Botaničkoj bašti i to je sjajno, deca su željna prirode - kaže Irena Petrović, koja je navela da roditelji treba da uzmu svoju decu i sa njima provedu jedan aktivan dan u prirodi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track