Treći dokumentarni film “ZDRAVO!” posvećem biodiverzitetu i zdravom životu

Organska proizvodnja izbor mnogih porodica koji su život u gradu zamenili selom (VIDEO)

Zasadi Drvo -

Ko danas živi zdravije - čovek sa sela koji na trpezu stavi ono što je ubrao tokom dana, ili čovek u gradu koji žuri sa posla da na pijaci kupi povrće od ovog prvog, i da li zaista znamo kakvog je kvaliteta hrana koju jedemo, samo su neka od dilema kojima smo se bavili u trećem dokumentranom filmu “ZDRAVO!”

Gazdinstvo za primer: od hobija do biznisa

Imaćete priliku da vidite i šta se to proizvodi na desnoj obali Toplice, na njenom ušću u Kolubaru u selu Markova crkva.

Tu se ideja porodice Đurđević da za svoju decu prave zdravu hranu pretvorila u bombu za imunitet koju su plasirali širom Srbije. Posle 20 godina života u Beogradu, odlučili su da odu na selo. Njihov plan je bio da se bave pčelama i uz to zasadili malu plantažu šipurka. A onda su došli na ideju da osušeni šipurak konzerviraju u medu. Tako je sve krenulo.

Organska proizvodnja zahteva čistu zemlju i vazduh

Srbija je bogata zemlja, ali njen zapadni deo, prema oceni stručnjaka, ima najveći potencijal za organsku proizvodnju. Dobar primer je naša organska malina koja je po kvalitetu poznata širom sveta. Hrana koja dolazi iz čiste, nezagađene zemlje, najboljeg je ukusa i kvaliteta. A on, kao i kvalitet vazduha upravo zavisi od nas samih, i očuvanja biodiverziteta.

Sve ovo, ali i mnogo više možete pogledati u trećem po redu dokumentarnom filmu, u okviru Zasadi drvo “ZDRAVO!“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track