03:21

Dragan Reljić o akciji Zasadi drvo: Cilj je da se najmlađi edukuju o pošumljavanju

SADNICE KREĆU U ŠKOLE ŠIROM SRBIJE

NA KORAK DO ISPUNJENJA CILJA! Dragan Reljić: Radimo na podizanju svesti naših najmlađih sugrađana kada je reč o pošumljavanju

Zasadi Drvo -

Treća sezona akcije Zasadi drvo je, podsećamo, počela sa velikim ciljem - 200.000 sadnica. Ostvarenje tog cilja je veoma blizu, zato je nedelja pred nama za ovu akciju velika nedelja.

Ona počinje u Kraljevu odakle se sadnice spremaju za put ka drugim delovima Srbije.

Dragan Reljić
foto: Kurir televizija

- Sadnice su spremne, a đaci šumsrske škole ih pakuju za đake svih osnovnih škola u Srbiji. Gledaj kako rastemo je naziv ove akcije u rasadniku Kraljevo - kaže Nevena Topličić.

Direktor šumskog gazdinstva "Stolovi" Dragan Reljić istakao je da je cilj ove akcije da se deca od malena uče pošumljavanju.

- Radi se o četvorogodišnjim sadnicama belog bora. Srbijašume su tu , kao i uvek da pomognu u akcijama pošumljavanja. Ovaj put zajedno radimo na podizanju nivoa svesti naših najmlađih sugrađana, tako da će iz ovog rasadnika otići najmanje 3.000 sadnica u preko 1.200 osnovnih škola u Srbiji. Učenici prvog razreda zasadiće te sadnice i pratiće kako rastu sve do izlaska iz škola - kaže Reljić i dodaje:

Dragan Reljić
foto: Kurir televizija

- Srbijašume već decenijama radi na pošumljavanju Srbije, i ti ciljevi iz godine u godinu samo rastu. Moramo da radimo i na edukativnom delu da proširujemo svest naših građana o pošumljavanju naše Srbije - ističe Dragan Reljić.

Ono što je interesantno je da za godinu dana jedna sadnica belog bora poraste za 5 centimetara.

Kurir.rs

Bonus video:

06:16

Irena Petrović o ciljevima akcije Zasadi drvo: Važna nedelja pred nama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track