02:41

OVOM DRVETU POTREBNO JE VIŠE OD 150 GODINA DA PORASTE 1971. ustanovljen je Svetski dan šuma, A NA KOŠUTNJAKU DANAS POSEBNA AKCIJA

zasadi drvo

OVOM DRVETU POTREBNO JE VIŠE OD 150 GODINA DA PORASTE 1971. ustanovljen je Svetski dan šuma, A NA KOŠUTNJAKU DANAS POSEBNA AKCIJA

Zasadi Drvo -

"Izaberi održivo drvo za ljude i planetu" naziv je slogana kojim se ove godine obeležava Svetski dan šuma.

Tim povodom u 17 gazdinstva preduzeće Srbijašume organizuje sadnje i pošumljavanja. Kako je protekla akcija na Košutnjaku proveravala je reporterka Kurir televizije Nevena Topličić.

zasadi drvo
foto: Kurir televizija

- Za nas u Srbijašumama svaki dan je Svetski dan šuma. Najlakše je posaditi drvo, treba da negovati. stačno. Jako je bitno da ovo bude bitna tema, rekao je - rekao je Ješa Erčić iz Srbijašuma.

Isidora Branković istakla je važnost očuvanja i negovanja šuma.

- Ovo je treća sezona da radimo ovaj projekat. Podsetila bih na važnost šuma, kao i da se svi prijavite za sadnju - rekla je Isidora Branković sa projekta Zasadi drvo.

zasadi drvo
foto: Kurir televizija

Svetski dan šuma obeležava se 21. marta. Ovaj datum je ustanovljen još 1971. godine.

Podsetimo, drveću je mnogo vremena potrebno da poraste, a samo par minuta da ga neko poseče. Tako je, na primer, hrastu lužnjaku, poznatom kao „Slavonski hrast“, potrebno je između 120 i 180 godina da potpuno poraste i bude zreo za seču, dok šumokradicama treba samo nekoliko minuta da ga poseku.

02:04

ODLIČNA AKCIJA ZASADI DRVO! U zajedničkoj akciji posađeno 5.000 stabala hrasta

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:17

Zasadi drvo live forum

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track