IRENA PETROVIĆ: BLIŽIMO SE BROJU OD 500.000 posađenih sadnica u okviru projekta "ZASADI DRVO"
Velika akcija "Zasadi drvo" u Bačkoj Palanci, Foto: Petar Aleksić, Shutterstock, Kurir TV

KURIR TV

IRENA PETROVIĆ: BLIŽIMO SE BROJU OD 500.000 posađenih sadnica u okviru projekta "ZASADI DRVO"

Zasadi Drvo -

Velika deponija nadomak Bačke Palanke uskoro će biti oaza prirode. Pošumljavanje je uspešno organizovano u sklopu “Zasadi drvo” u kome su učestvovali brojni volonteri, učenici lokalne osnovne škole, radnici “Vojvodinašuma”, preduzeća iz Bačke Palanke, a i zaposleni Adria Media Group i dm drogerie markt koji su i inicijatori ovog projekta. Imali smo priliku da vidimo kako je jedna od sadnji u okviru akcije Zasadi drvo izgledala u Bačkoj palanci.

Irena Petrović, Zasadi drvo
foto: Kurir TV

Više detalja o ovome i o četvrtoj sezoni akcije koju su pokrenuli Adria Media Group i dm drogerie markt danas nam je ispričala Irena Petrović, PR menadžerka kompanije Adria Media Group.

Ona je podelila s gledaocima kako je akcija prošla i kakav je odziv građana bio.

- Ja sam bila sprečena, nisam bila direktan učesnik akcije, ali imam informacije da je i ovaj put odziv bio sjajan. Preko 100 ljudi je učestvovalo u sadnji na površini od dva hektara i posađeno je preko 6.000 sadnica. Zaista smo ponosni! Između ostalog, želim da istaknem da je direktorka osnovne škole "Zdravko Čelar" iz Čelareva dovela odeljenje sedmaka koji su učestvovali u sadnji. To je jako važno. Nekima je to bio prvi put da su imali priliku da posade drvo - rekla je Petrović.

Podelila je planove koji predstoje ovoj akciji "Zasadi drvo".

- Predstoji nam velika sadnja, gde ćemo saditi mi koji smo pokrenuli ovu akciju, zaposleni u kompanijama Adria Media Group i dm drogerie markt, i to polovinom marta. Nadamo se da ćemo tada već dostići cifru od pola miliona posađenih sadnica. Paralelno sa sadnjom nastavljamo sa našim aktivnostima. U narednom periodu u fokusu su nam deca. Pripremili smo neobičan sled stvari. Krećemo sa bebama. Svetski dan šuma je 21. mart i tada ćemo posaditi simboličan broj od 205 novih stabala. To je broj novorođenih beba u Srbiji prošle godine na Svetski dan šuma. Zatim ćemo da organizujemo i radionice u vrtićima na kojima pravimo hotele za insekte, u sklopu edukacije najmlađih na temu života u prirodi i s prirodom. Krajem aprila nastavljamo akciju "Gledaj kako rastemo". Prvacima u svim osnovnim školama u Srbiji obezbeđujemo sadnice koje oni sade sa svojim nastavnicima, a ideja je da zajedno rastu - otkrila je Petrović.

10:25

IRENA PETROVIĆ: BLIŽIMO SE BROJU OD 500.000 posađenih sadnica u okviru projekta ZASADI DRVO

Podvukla je važnost partnerstava i pozvala sve koji žele da učestvuju da se pridruže ovoj korisnoj i kreativnoj akciji, jer su nam, kako je rekla Petrović, šume preko potrebne.

Podizanje svesti o zaštiti životne sredine je od esencijalnog značaja za Srbiju i život svakog od nas.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track