REČ STRUČNJAKA: Proizvođači, saznajte kako do subvencija za najbrže rastući prehrambeni sektor - organsku poljoprivredu! (VIDEO)
Foto: Promo

Uspešno održana panel-diskusija „Profesija budućnosti“ u okviru projekta „Zasadi drvo”

REČ STRUČNJAKA: Proizvođači, saznajte kako do subvencija za najbrže rastući prehrambeni sektor - organsku poljoprivredu! (VIDEO)

Zasadi Drvo -

Organska proizvodnja svakako spada u održivu proizvodnju i popularnija je iz godine u godinu. Sve više poljoprivrednih proizvođača odlučuje se na prelazak s konvencionalne proizvodnje na organsku, a tome u velikoj meri doprinose i podsticaji i olakšice koje je resorno ministarstvo predvidelo, pa proizvođača, prema trenutnim podacima, ima oko 7.000.

U okviru panel-diskusije „Profesija budućnosti“, pokušali smo da damo konkretne odgovore na važna pitanja i pojednostavimo korake od samog starta organske proizvodnje.

Postupci za dobijanje subvencija sada su znatno pojednostavljeni, a saznaćete i koje su mere koje je ministarstvo predvidelo za biljnu, odnosno stočarsku organsku proizvodnju.

1 / 8 Foto: Promo

Ne propustite da čujete koliki su budžeti za subvencije za organsku proizvodnju, kao i kakva je perspektiva za ovaj vid proizvodnje u Srbiji, gde možete da plasirate svoje proizvode i sve to iz prve ruke od stručnjaka koji su bili učesnici ove debate. Bilo je reči i o prednostima organske poljoprivredne proizvodnje, o profitabilnosti, ali i o izazovima koje ova proizvodnja nosi sa sobom.

Takođe, saznaćete i kako da se edukujete i koliko udruženja mogu da vam budu od pomoći na tom putu. Sajmovi organskih proizvođača sjajno su mesto gde ćete se povezati sadrugim proizvođačima, a ujedno se i upoznati s novinama u ovoj oblasti i načinom da ih implementirate u svojoj proizvodnji.

Zato vas pozivamo da pogledate savete koje su stručnjaci dali o proizvodnji budućnosti, kako se drugačije naziva organska proizvodnja, i otkrijete koji koraci vas očekuju od „starta proizvodnje do plasmana proizvoda“.

Jelena Vukić / Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track