AKCIJA "ZASADI DRVO" U PUNOM ZAMAHU! Dva mesta u Vojvodini postala zelenija, a drvećem je bogatije čak 17 gradova u Srbiji!
Foto: Kurir televizija

zasadi drvo

AKCIJA "ZASADI DRVO" U PUNOM ZAMAHU! Dva mesta u Vojvodini postala zelenija, a drvećem je bogatije čak 17 gradova u Srbiji!

Zasadi Drvo -

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Adria Media Grupa obezbedili su 150 novih sadnica koje će biti posađene na teritoriji opštine Žitište.

U okviru planova četvrte sezone projekta "Zasadi drvo", koju predstavnici kompanija Adria media group i dm drogerie markt, zajedno sa partnerima, realizuju na teritoriji cele Srbije, ozelenjena su dva mesta u srednjem Banatu, dok je od početka projekta "Zasadi drvo" novim sadnicama, ukupno, obogaćeno čak 17 gradova u našoj zemlji.

Banatsko Karađorđevo postalo je zelenije mesto za život svojih stanovnika.

Puls
foto: Kurir televizija

- Opšina Žitište se raduje svakom projetku koji se odnosi na ozelenjavanje i podizanje novih zelenih javnih površina. Želela bih ovom prilikom da se zahvalim Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine i Adria Media Groupu na 150 novih sadnica koje će biti posađene na teritoriji opštine Žitište - rekla je Ivana Petrić, predsednica Skupštine opstine Žitište.

Puls
foto: Kurir televizija

- Drago mi je da tokom školovanja edukujemo decu za očuvanje životne sredine. Danas smo u prilici da baš konkretno ispred naše škole zasadimo deset novih sadnica crnog bora, a omladinci će pomoći i u akciji pošumljavanja našeg ribnjaka - kaže Nataša Knežević, direktorica OŠ "Nikola Tesla, Banatsko Karađorđevo.

Puls
foto: Kurir televizija

David Korać, učenik OŠ "Nikola Tesla", Banatsko Karađorđevo imao je poseban razlog da se raduje ozelenjavanju:

- Ja sam ovde redovni pecaroš, pecam svaki dan i mnogo bi mi značilo kad bi ovde bilo više drveća zbog ovog sunca. Ne vidim od njega plovkove.

A ozelenjavanje nije mimoišlo ni opštinu Nova Crnja.

Puls
foto: Kurir televizija

- Mi smo jedna od opština koja ima najmanju pošumljenost i trudili smo se da podignemo svest ljudi za ovu akciju kako bi shvatili koliko je to važno za našu sredinu. Važno je da napmemem da ćemo i narednih godina nastavljati da pošumljavamo našu opštinu, da radimo projekte za vetrozaštitni pojas i svaka pomoć nam je dobrodošla - kaže Dragan Daničić, zamenik predsednika opštine Nova Crnja.

Puls
foto: Kurir televizija

Svoje zadovoljstvo zbog akcija u okviru projekta Zasadi Drvo izrazila je i Brankica Tabak, podsekretarka pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine:

- Sve više težimo da skrenemo pažnju na važnost ekoloških tema i zaštite životne sredine. Verujemo da je u velikim gradskim sredinama mnogo lakše pričati i da se mogu lakše izboriti za svoje projekte. Zahvaljujem se Adria Media Grupu i na akciji Zasadi drvo, ali i na tome što prati naše školske aktivnosti.

03:26

AKCIJA ZASADI DRVO U PUNOM ZAMAHU! Dva mesta u Vojvodini postala zelenija, a drvećem je bogatije čak 17 gradova u Srbiji!

O svim aktuelnim i novim aktivnostima u okviru akcije Zasadi drvo možete se informisati na sajtu Zasadidrvo.rs

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track