MALIŠANI IZ JAZAKA ZASADILI 150 SADNICA CRNOG BORA! Privodimo kraju četvrti ciklus akcije "Zasadi drvo" (VIDEO)
Foto: Kurir TV

životna sredina

MALIŠANI IZ JAZAKA ZASADILI 150 SADNICA CRNOG BORA! Privodimo kraju četvrti ciklus akcije "Zasadi drvo" (VIDEO)

Zasadi Drvo -

Najveći projekat sadnje stabala u našoj zemlji, koji nosi naziv "Zasadi drvo“ je pokrenut 2019. godine.

Njegov cilj je očuvanje životne sredine, kao i održivi razvoj društvene zajednice.

Na kraju četvrtog ciklusa, tu čast i zadovoljstvo da ozelene svoj kraj imali su i mališani iz iriškog sela Jazak, koji su zasadili 150 sadnica crnog bora.

- Sadili smo borove koji će nam ostati za uspomenu, ceo naš život. Pazićemo na njih i zalivaćemo ih - kaže Sava Jovanović, učenik IV razreda - Prvo se stavi bor, pa se natrpava zemlja, utaba i onda se proverava da li je dobro. Ako nije, doda se još zemlje oko drveta- kaže Uroš Jocić učenik IV razreda.

Korisna znanja su sa ovog događaja ponela deca, a ovo je bio način da shvate šta za društvenu zajednicu znače ovakve akcije.

02:47

MALIŠANI IZ JAZAKA ZASADILI 150 SADNICA CRNOG BORA! Uspešno završen četvrti ciklus akcije Zasadi drvo

- Svi delujemo zajedno, a mi kao predškolska ustanova koristimo sve raspoložive resurse i slobodni amo da se obratimo svima iz okruženja kad nam je potrebna saradnja s lokalnom zajednicom - kaže Jelena Vidanović, direktor DU "Dečja radost“ Irig. - Jako je važno da deca vide koliko je značajno drvo i da ono život znači. Opština podržava ove akcije, koje će imati više u odnosu na prethofdni period - kaže Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

U okviru ovog projekta koji sprovodi Adria media group i dm drogerie markt, zasađeno je pola miliona sadnica. - Animiranje našeg sekretarijata u četvrtoj sezoni imalo je za cilj da ozelenimo četiri opštine, od kojih je Jazak sad na redu. Time se i završava četvrti ciklus. Izabrali smo manje naseljene sredine jer se na njih ne obraća pažnja, a stanovnici su jako zainteresovani za zdraviju životnu sredinu - kaže Brankica Tabak, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track