ZASTRAŠIVANJE: Vođa Obraza predvodi šikaniranje i zviždanje glasača!
Foto: Zoran šaponjić

Lokalni izbori na Kosmetu

ZASTRAŠIVANJE: Vođa Obraza predvodi šikaniranje i zviždanje glasača!

Politika -
Za sada nisu nikoga fizički napali, ali su postavili lap-topove, kamere i snimaju svakoga ko priđe da glasa.

KOSOVSKA MITROVICA - Pristalice bojkota Obraz, Dveri, Mladen Obradović i "Četnici iz Valjeva", "artemijevci", kao i DSS, u grupama su prisutne u blizini nekoliko biračkih mesta u Kosovskoj Mitrovici, a u blizini biračkih mesta se nalaze pripadnici kosovske policije i Euleksa, i šikaniraju glasače koji izlaze na birališta.

Njih predvodi vođa "Obraza" Mladen Obradović i jedan deo bivših odbornika skupštine opština sa severa Kosova Prema izveštajima sa lica mesta, onima koji izlaze na glasanje pristalice bojkota upućuju pogrde, a na primer, prlikom dolaska jednog od kandidata za gradonačelnika Olivera Ivanovića na biračko mesto, negodovali su i zviždali. Za sada nisu nikoga fizički napali, ali su postavili laptopove, kamere i snimaju svakoga ko priđe da glasa. Kako javljaju izveštači, oni ih psuju, uz uzvike "Šiptari", "izdajnici" i slično.

Slična situacija je i u drugim opštinama na severu Kosova - Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

http://www.youtube.com/watch?v=Z1CgddOpgWU

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je da policija obezbeđuje biračka mesta za današnje lokalne izbore na KiM, a da je u regionu Kosovske Mitrovice angažovano 460 policajaca. “Svako biračko mesto je obezbeđeno od strane policije, za svaki tim koji je vršio pratnju materijala pratnju je vršila i policija, nikakvih problema nije bilo prilikom transporta, preduzete su sve mere po našem operativnom planu”, rekao je Bojić.

Upitan za okupljanja pristalica bojkota izbora oko biračkih mesta, Bojić je rekao da policija ne može da reaguje ukoliko nema remećanja javnog reda i mira ili dok građani ne prijave da su provocirani ili maltetirani. Za sada nije bilo prijava građana, rekao je Bojić.

I zamenik komadanta policije za region Sever, Besim Hoti, saopštio je rano jutros da se na najmanje tri lokacije nalaze grupe građana koji pozivaju na bojkot ovih izbora."Oni se nalaze na jednoj udaljenoj distanci od glasačkih centara i ne radi se o direktnoj blokadi ulaza u centar, osim što izražavaju nezadovoljstvo zbog glasanja. Oni jednostavno pozivaju na bojkot ovih izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja