ZAUSTAVITE EKSPERIMENT: Žrtvuju 8 nemačkih ovčara! Potpišite i vi peticiju...
Foto: Printscreen RTS

Nasilje nad životinjama

ZAUSTAVITE EKSPERIMENT: Žrtvuju 8 nemačkih ovčara! Potpišite i vi peticiju...

Društvo -
Reč je o rashodovanim psima Vojske Republike Srbije kojima će ugraditi stimulator koji bi pomogao da se implatant u usnoj duplji bolje primi tako da ga organizam ne odbacuje

BEOGRAD: Etičkom komitetu za rad sa životinjama Vojnomedicinske akademije upućen je zahtev da se odobri, kako se navodi, žrtvovanje osam nemačkih ovčara koji su rashodovani psi Vojske Republike Srbije, saznaje Kurir.

Naučno veće VMA, kako saznajemo, to je već odobrilo.

S druge strane, na Internetu je pokrenuta peticija kako bi se sprečilo žrtvovanje ovih pasa.

I vi se možete priključiti ovoj peticiji klikom na ovaj link.

Naime, psi će mesecima biti smešteni na farmi Instituta za medicinska istraživanja VMA, da bi se na njima izvodili eksperimenti za koje nema opravdanja jer, podsetimo, isti eksperimentalni materijal ranije je već testiran i na ljudima i na životinjama.Na osnovu dokumentacije u koju je Kurir imao uvid, reč je o stimulatoru koji bi pomogao da se implatant u usnoj duplji bolje primi tako da ga organizam ne odbacuje."Životinje na kojima se vrše eksperimenti su žrtve nezamislive patnje. Od trenutka kada ogled počne, za njih počinje agonija", tvrdi izvor Kurira i podseća da su u EU i Izraelu zabranjeni mnogi eksperimenti na životinjama, a 11. marta 2013. čak je stupila na snagu zabrana prodaje i uvoza kozmetičkih proizvoda i njihovih sastojaka, kao i proizvoda za ličnu higijenu, koji su testirani na životinjama bilo gde u svetu.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

(Ne) opravdani eksperimenti

Eksperimenti na životinjama su dozvoljeni ukoliko su opravdani, a u ovom slučaju je to vrlo problematično. Ne samo zato što je reči o psima prema kojima ljudi imaju najveću empatiju i s kojima su veoma bliski, nego i zato što su eksperimenti istim povodom već rađeni na ljudima i životinjama. Utvrđivanje terapijskog potencijala eksperimentalnog biomaterijala koji kompozicijom odgovara strukturi prirodne kosti i sa dodatkom D vitamina kao jednog od najpotentijih prirodnih stimulatora kostne formacije u regeneraciji kosti oko oralnog implantanta koji predstavlja vodeće terapijsko rešenje u savremenoj rekonstruktivnoj stomatologiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track