Lepi Bora umro dok mu se rađalo unuče

Poznati muzičar izgubio bitku za život

Lepi Bora umro dok mu se rađalo unuče

Stars -
Član Slatkog greha preminuo u svom stanu u Novom Sadu u 64. godini u ponedeljak, baš u trenutku kad je njegova ćerka iz prvog braka Milica primljena u porodilište

Otišao na put bez povratka.Dušan Trifunčević, poznat kao Lepi Bora, umro je u ponedeljak u 64. godini u svom stanu u Novom Sadu. Njegova ćerka iz drugog braka Jovana još ne zna tačan uzrok smrti člana Slatkog greha.Teško se kretao- Tata je imao mnogo dijagnoza i bio je jako bolestan. Pre nekoliko godina ugrađen mu je trostruki bajpas, imao je infarkt, prošle godine moždani udar, gangrena mu je zahvatila stopalo desne noge, na levoj nozi pola pete nije imao, bio je dijabetičar. U poslednje vreme se vrlo teško kretao - kaže za Kurir Jovana. Bora je, i pored velike slave ostao dobar čovek posvećen porodici i prijateljima.- Često je znao da se hvali svojim ćerkama. Pored moje mame Slađane, imao je i prvu, bivšu ženu Vesnu i ćerku Milicu. Ona je u ponedeljak veče, kad je on umro, otišla u porodilište da se porodi, tako da još ne zna da ga više nema. Nismo joj saopštili, po savetu njenog lekara - kaže ćerka Jovana.Lepi Bora rođen je u Beogradu 1950. godine, a ceo svoj život proveo je u Novom Sadu. Za većinu ljudi predstavlja direktnu asocijaciju na Lepu Brenu i Slatki greh, s kojima je doživeo veliku popularnost. Zajedno je godinama, pored Brene, svirao sa Sašom Popovićem, Frenkijem, Žikom... Dobroćudni divBio je jedan od najdebljih muzičara na estradi osamdesetih, sam je za sebe jednom rekao da je „pravi dobroćudni div“. Posle prestanka muzičke karijere posvetio se novoj delatnosti, proizvodnji čaja za mršavljenje. Došao je do specijalnog recepta i pomoću tog čaja smršao više od 40 kilograma. Tada je počeo proizvodnju na veliko i čaj je postao pravi hit na našem tržištu.Sahrana Lepog Bore obaviće se u četvrtak u 12.45 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu.

REAGOVANJE KOLEGE I PRIJATELJI POTRESENISaša PopovićIZNENADILA ME JE BORINA SMRTLepi Bora je bio zaštitni znak našeg orkestra, prepoznatljiv po specifičnoj figuri. Poslednje dve godine bio je čest gost u našim emisijama zajedno sa Slatkim grehom, pa smo razgovarali i o njegovom zdravlju. I pored toga što je imao tri bajpasa, odlično se osećao, nikad se nije žalio, pa sam shodno tome veoma iznenađen, zatečen i potresen njegovom smrću. Bio je dobar otac, sjajan muzičar, veliki profesionalac i nezamenljiv prijatelj.Lepa BrenaNEDOSTAJAĆE MI NJEGOV HUMOROdlazak Lepog Bore iliti Makse, kako smo ga mi u bendu zvali, veliki je gubitak ne samo za njegove najmilije nego i za nas, njegove kolege i prijatelje. Kad je Lepa Brena startovala kao brend, hteli smo da ima nekog simpatičnog veseljaka koji je ludo zaljubljen u nju, a ona ga ne primećuje, pa je izbor pao na Maksu. Imali smo nekoliko duetskih numera, ali i bezbroj zajedničkih koreografija. Nedostajaće mi njegov specifičan humor, ljudska toplina i veliko srce.

Velika karijeraNA KONCERTU SAZNAO DA JE POSTAO OTACLepi Bora rođen je kao nedonošče od sedam meseci i težak svega 1.800 grama. U petoj godini počeo je da svira harmoniku, u sedmoj violinu, a u desetoj gitaru. U 14. godini osniva svoj prvi bend, a u šesnaestoj je počeo profesionalno da se bavi muzikom. Sa 25 godina seli se u Dubrovnik, a potom u Minhen. Član Slatkog greha postao je 1981. Godinu dana kasnije na nastupu je upoznao prvu suprugu, koja mu je 1984. godine rodila ćerku Milicu, i u toku koncerta u Banjaluci saopštili su mu radosnu vest. U februaru 1994. ponovo se ženi i u novom braku dobija ćerku Jovanu. Tad kreće u solo karijeru, a deceniju kasnije definitivno napušta estradu.

http://www.youtube.com/watch?v=I2negvw1VaY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja