ZBRINUT DEČAK BEZ PORODICE: Mali Marko dobiće najmanje 21.000 evra
Foto: Aleksandar Jovanović

Potpisali ugovor o stipendiranju

ZBRINUT DEČAK BEZ PORODICE: Mali Marko dobiće najmanje 21.000 evra

Društvo -
Dečak iz Leposavića, kom je 11. aprila u saobraćajnoj nesreći stradala cela porodica, od vlasnika kompanije „Ktitor“ mesečno će primati 250 evra sve vreme školovanja

BEOGRAD - Gubitak mu se ne može nadoknaditi, ali je sad malo bezbrižniji.Prošlo je više od dve nedelje otkako je mali Marko Vučinić (11) iz sela Vuča kod Leposavića ostao bez cele porodice, koju su činili otac Gojko, majka Dragica, brat Andrija, sestra Marija i strina Snežana. Međutim, zahvaljujući vlasniku kompanije „Ktitor“ Miliji Milosavljeviću, već je osetio šta znači biti zbrinut, okružen prijateljima i biti voljen!Odličan đakNaime, juče je između Centra za socijalni rad, malog Marka i njegovog dobročinitelja potpisan ugovor o stipendiranju jer je dečak 11. aprila ostao sam na svetu, kad mu je reka Ibar odnela sve najbliže iz automobila koji je sleteo s magistrale ka Kosovskoj Mitrovici.- Kad sam u Kuriru pročitao tužnu priču o malom Marku i njegovom strašnom gubitku, pesma me asocira samo na tu mučnu sudbinu od koje suze kreću same - objašnjava Milija razloge zbog kojih je rešio da mesečnim iznosom od 250 evra stipendira školovanje dečaka koji je trenutno đak petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Sočanici. I ne samo to. On i njegova porodica ugostili su Marka i Vukoja Vukojevića, direktora firme „Lola fot“, u kojoj su radili dečakov pokojni otac i deda.Vodili su ga u Hram Svetog Save, gde je upalio sveću svojim najbližima, na stadion Crvene Zvezde, gde mu je kapiten fudbalskog kluba uručio vaučer, ali i u šoping, dečju igraonicu i na kraju u svoj dom na noćenje.Dres na poklonMarko, koji živi kod tetke, uprkos gubitku želi da ostane na svom ognjištu. Trenutno čuva kravu, kokoške i psa Bucka.- Prvi put sam u Beogradu, a najviše mi se sviđa Hram Svetog Save. Dobio sam sportsku opremu, Mesijev dres, koji jedva čekam da pokažem svojim drugarima iz škole. Odličan sam đak, a najviše volim engleski i matematiku, pa bih voleo da postanem nastavnik - priča skromni dečak.

Milija MilosavljevićSVAKI KTITOR DA NAĐE SVOG MARKA!Prema rečima Milije Milosavljevića, ovo je sedmi put da odlučuje da pomogne školovanje i omogući lagodniji život deci koja su ostala bez roditelja, ili su imala neku drugu muku.- Mnogo više je onih koji mogu da pomognu od onih kojima je pomoć potrebna! Neophodno je da svaki član našeg društva svojom humanošću učini da se materijalno ugroženim, tužnim i bolesnim osobama umanji bol. Zato je važno da svaki ktitor nađe svog Marka. Ja bih njega i usvojio, kao i svako ko ga upozna - rekao je on, u društvu rođaka i popularnog pevača Nikole Rokvića, koji je došao da pruži podršku nesrećnom dečaku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track