POSLE PISANJA KURIRA: Imaću da jedem, dobio sam posao na pumpi!

Direktor "Knez petrola" obezbedio mladiću radno mesto

POSLE PISANJA KURIRA: Imaću da jedem, dobio sam posao na pumpi!

Društvo -
Maratonca Lazara Rišara (19), koji živi u baraci na groblju u Somboru, direktor "Knez petrola" Srđan Knežević zaposlio kao točioca

BEOGRAD - Trebaju nam prvaci!Direktor preduzeća „Knez petrol“ Srđan Knežević obezbedio je radno mesto na benzinskoj pumpi za maratonca Lazara Rišara (19), momka koji živi u baraci porodične kuće na Malom katoličkom groblju u Somboru, a koji je, i pored katastrofalnih uslova za život, uspeo da osvoji brojne medalje!Posao i za maćehu- Trebaju nam prvaci! Hvala Kuriru što ste pisali o njemu i tako nas upoznali s Lazarom, prijatnim, mladim i ambicioznim mladićem, koji je spreman da se bori za svoju osmočlanu porodicu. Na benzinskoj stanici u Somboru, čije se otvaranje tek očekuje, obezbedili smo mu radno mesto, kupanje i hranu u našem restoranu i motelu. Već je dobio i uniformu, koju je isprobao juče na svoj prvi radni dan - rekao je Knežević i naglasio da će zaposlenje, osim Lazara, dobiti i njegova maćeha.Kako kaže, od gradske vlasti će zatražiti plac jer im je u planu da ovom posebnom mladiću, koji je uspešno istrčao na desetine maratona i polumaratona, izgradi jednu sobu i kupatilo.- Bili smo u porodičnoj kući Rišara i njihova situacija je stvarno veoma teška. Lazarova mlađa braća i sestre takođe vole atletiku, pa ćemo, osim doniranih slatkiša, da ih iznenadimo i za predstojeće praznike - ispričao je Knežević.Čudo od momka, na kog je javnost obratila pažnju kad je pre dve godine istrčao polumaraton u pocepanim cipelama, sad je najradosniji mladić u zemlji.Počinje da štedi- Presrećan sam što počinjem da radim. Sad ćemo imati da jedemo, da kupujemo stvari... Čim uspem da zaradim i uštedim, kupiću nove patike za trčanje. Biće nam mnogo lakše jer će i moja maćeha dobiti zaposlenje - kaže nasmejani Lazar dok čisti i sprema pumpu za otvaranje, nakon čega će raditi kao točilac goriva.

Prvi radni dan... Lazar sa direktorom Kneževićem
Prvi radni dan... Lazar sa direktorom Kneževićem

Nova radna mestaPOSAO ZA JOŠ 29 SOMBORACAKompanija „Knez petrol“ poznata je po humanitarnim akcijama, a ove Nove godine i Božića tradicionalno će usrećiti decu obolelu od raka.- Tu smo da pomažemo i s tim ćemo nastaviti kad god smo u prilici. Sad zapošljavamo 809 radnika, a na novoj 49. pumpi po redu zaposlenje će dobiti još 29 Somboraca - rekao je Srđan Knežević, direktor ovog preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track