KRALJEVI NA ŠAMPIONA EVROPE: Real protiv Bajerna, a Atletiko na Čelsi u polufinalu LŠ
Foto: Twitter

Biće spektakl

KRALJEVI NA ŠAMPIONA EVROPE: Real protiv Bajerna, a Atletiko na Čelsi u polufinalu LŠ

Fudbal -
Real i Atletiko biće domaćini u prvim mečevima polufinala LŠ, koje su na programu 22. i 23. aprila

NION - Fudbaleri Reala igraće protiv Bajerna u polufinalu Lige šampiona. U drugom polufinalu sastaće se Čelsi i Atletiko.Domaćini u prvim utakmicama biće Real i Atletiko.

Prvi mečevi polufinala LŠ na programu su 22. i 23. aprila, a revanši nedelju dana kasnije. Finale je 24. maja u Lisabonu.Real je do sada devet puta bio šampion Evrope, a Bajern je pet puta osvajao taj trofej. Čelsi je jednom trijumfovao u Ligi šampiona, dok je najveći uspeh Atletika finale iz 1974. godine.

"Polufinale će biti teško, ali nijednoj ekipi nije lako da igra u Madridu. Međutim, ako želimo da igramo u finalu, moramo da pobedimo svaku ekipu. Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svetu, imaju dobar tim", rekao je trener Real Madrida Karlo Ančeloti. Real i Bajern su do sada 20 puta igrali u Ligi šampiona, pet puta u polufinalu, a Bajern je bio uspešniji 1976, 1987, 2001 i 2012. godine, dok je Real bio bolji 2000. godine. "Verujemo da ćemo postati prva ekipa koja je uspela da odbrani titulu u Ligi šampiona. Madrid je moja druga fudbalska porodica i poštujem taj klub, ali naš cilj je da ponovo budemo prvaci Evrope", rekao je savetnik Upravnog odbora Bajerna Pol Brajtner. Real i Bajern su do sada osvojili ukupno 14 titula prvaka Evrope, od kojih španski klub devet. Ukupno osam puta su bili finalisti, a nikada do sada nisu igrali u finalu tog takmičenja. "Dva velika tima igraju jedan protiv drugog. Ove utakmice su vredne finala. U polufinalu jedini cilj je plasman u finale", rekao je fudbaler Bajerna Filip Lam. Sportski direktor Real Madrida Emilio Butragenjo rekao je da će predstojeći duel sa Bajernom "izvanredan". "Oni su aktuelni šampioni i imaju sjajan tim. Oni su veliki rival. Igramo četvrti put uzastopno u polufinalu i nadamo se da ćemo doći do finala. Verujemo u naše igrače", rekao je Butragenjo. Čelsi i Atletiko su do sada igrali tri utakmice i imaju po pobedu i remi. Atletiko je 2012. godine u finalu Super kupa Evrope pobedio sa 4:1. Predstavnik Čelsija na žrebu, bivši fudbaler tog kluba Paulo Fererira rekao je da obe ekipe imaju podjednake šanse da se plasiraju u finale. "Čekaju nas teške utakmice, ali šanse su 50-50. Atletiko je zaslužio da ode u polufinale pošto je izbacio Barselonu. Ali, Čelsi ima sjajan tim i dobrog trenera i pokušaće da daju sve od sebe kako bi se plasirali u finale", rekao je Fereira.

Postoji verovatnoća da gledamo madridski derbi u polufinalu. Takođe, izuzetno zanimljivo bi bilo videti eventualni povratak Žoze Murinja na "Santjago Bernabeu". Prava poslastica bi bio i okršaj sa njegovim "neprijateljem" Pepom Gvardiolom.Ekipa madridskog Atletika, biće tvrd orah bilo kojoj skupljoj ekipi u polufinalu. Momci Dijega Simeonea su pokazali, izbacivši Barselonu, da su sposobni da igraju i da nadigraju bolje od sebe.

Minhenski Bajern je prvi favorit takmičenja, aktuelni je prvak Evrope, ali je uzdrmani i u 20 godina najslabiji Mančester junajted pokazao da sa njima može da se igra.

Real Madrid je, čini se, nikad bliže osvajanju toliko željene desete titule prvaka Evrope, a forma Kristijana Ronalda čini taj cilj vrlo dostižnim.

Što se tiče Čelsija, on je za evropske okvire ekipa koja je tek iznad proseka, ali ima trenera koji jedan od najvećih pobednika u istoriji ovog sporta. "Plavci" bi mogli da ponovo uspeh iz 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track