AUSTRIJA DOBILA PRETEĆE PORUKE: Džihadisti poslali policiji spisak meta i vreme napada!
Foto: Printscreen Heute.at

Pojačane mere bezbednosti

AUSTRIJA DOBILA PRETEĆE PORUKE: Džihadisti poslali policiji spisak meta i vreme napada!

Austrija -

Anonimni e-mail napisan na lošem engleskom poslat je jutros na adresu deset policijskih satnica, saopštilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Austrije

Pretnje su upućene na adrese policijskih stanica u Beču, Donjoj Austriji i Štajerskoj. U poruci je jasno naznačeno da iza nje stoje džihadisti.

foto printscreen youtube
foto printscreen youtube

Austrijske vlasti su saopštile da su detaljno pretražile stanice policije policijskih i više ključnih mesta u austrijskoj prestonici, zbog terorističkih pretnji , ali nisu pronađene nikakve eksplozivne naprave, pišu austrijski mediji. Vlasti su pojačale mere sigurnosti i pretražile policijske stanice, bečki aerodrom, glavnu željeničku stanicuo, i kako je kasnije javljeno, "nije ništa pronađeno".

E-mail je posla s kodirane adrese koja je upotrebljavana "i ranije nekoliko puta". U današnjoj pretnji su navedena mesta napada i vreme (4. avgust). Portparol MUP Karl-Hajnc Grundbek je izjavio da su pojačane mere bezbednosti, posle akcije pretraživanja ukinute, ali da je u toku potraga za pošiljaocima pretećeg e-maila.

Foto Printscreen Osterreich
Foto Printscreen Osterreich

Posle više krvavih napada u Francuskoj i Nemačkoj u kojima je poginulo desetine ljudi, a za koje je odgovornost preuzela organizacija Islamske države cela Europa je u stanju pojačane pripravnosti. Od početka 2015. u Austriji je uhićeno 59 osoba "za koje se veruje da su povezani s teroristima".

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track