AUSTRIJA U ŠOKU: Dvostruki olimpijski pobednik optužen za seksualno zlostavljanje dece!
Foto: Printscreen Krone.at

skandal

AUSTRIJA U ŠOKU: Dvostruki olimpijski pobednik optužen za seksualno zlostavljanje dece!

Austrija -

BEČ - Bečko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv poznatog austrijskog džudiste Petera Saisenbahera (Peter Seisenbacher) zbog teškog seksualnog zlostavljanja i zloupotrebe autoriteta.

Posle skoro tri godine detaljne istrage, Bečko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Saisenbahera (56) zbog sumnje da je seksualno zloupotrebio dve devojčice, mlađe od 14 godina, kao i zbog pokušaja zloupotrebe treće maloletnice (16).

Kako navodi portparol bečkog tužilaštva Nina Busek (N. Bussek), treća žrtva poznatog austrijskog džudiste, šestanestogodišnja devojčica, uspela je da se odbrani i spasi od napastovanja pedesetšestogodišnjaka. On je jednu od žrtava seksualna zloupotrebljavao čak nekoliko godina, a devojčica je imala 11 godina, kada je prvi put došlo do seksualnog odnosa sa Saisenbaherom. Učenica je do svoje 14 godine više puta zlostavljana.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15799cc10d837aaf?projector=1

Druga žrtva džudiste imala je 13 godina, kada je u leto 2004.g započela seksualna zloupotreba. Državno tužilaštvo započelo je istragu protiv Saisenbahera u jesen 2013.g., nakon što su već duže vreme kružile glasine o Saisenbaherovim sklonostima ka maloletnicama. Krivična istraga je dobila oblik, kada su se njegove žrtve direktno obratile tužilaštvu.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15799cc10d837aaf?projector=1

Sada već odrasle mlade žene iznele su delom teške optužbe protiv pedesetšestogodišnjaka.Saisenbaher ima rok oddve nedelje za žalbu. Njegov advokat Bernhard Lehofer izjavio je usredu u razgovoru za „Wien heute“, da je ta mogućnost i dalje otvorena i da Saisenbaher još nije pročitao optužnicu. On je međutim rekao da žalba ima smisla, samo ukoliko postoje formalne greške, i dodao da se njegov klijent i on pre početka procesa neće javno izjašnjavati o optužbama. Saisenbaher bi mogao biti osuđen na kaznu do 10 godina zatvora, ukoliko ga sud proglasi krivim.

K. A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track