BEČLIJU SAČEKAO ŠOK U KOVERTI: Stigla mu "kazna" za neplaćeni parking u Beogradu posle 3 godine!

DOBRO JE ZNATI PRE PUTA NA ODMOR U DOMOVINU

BEČLIJU SAČEKAO ŠOK U KOVERTI: Stigla mu "kazna" za neplaćeni parking u Beogradu posle 3 godine!

Austrija -

BEČ - Vladica S. koji živi u Beču bio je neprijatno iznenađam kada je na njegovu kućnu adresu stigla kazna od 179 evra za neplaćni parking u Beogradu

Naime ovaj Bečlija se za vreme svog boravka u januaru 2013. parkirao na Obilićevom vencu ali nije platio dnevnu kartu, pa mu je radnik Parking servisa napisao prijavu, koju takođe nije platio do povratka u Austriju, a onda je na nji i zaboravio.

Međutim Parking servis ne zaboravlja svoje dužnike i za naplatu zaostalih "kazni" angažovali su izvršitelji. U ovom slučaju za neplatiše koji su iz inostranstva zadužene su ovlašćene advokatske kancelarije. Iako je "kazna" za neplaćeni parking bila 1.800 dinara, Vladica S. će sada uz kamate i troškove platiti deset puta više (21.000 dinara).

Kako kreće vreme odmora i odlazak naših građana na odmor u domovinu postavlja se pitanje da li oni koji imaju neke neplaćene kazne mogu imati problema na granici zbog toga.

Portparol Praking servisa Dragane Brdar objasnila nam je da "Naplatu potraživanja od vlasnika vozila sa stranim registarskim oznakama Parking servis vrši shodno Odluci o javnim parkiralištima grada Beograda. Dugovanja koja Parking servis potražuje mogu da budu za neplaćene komunalne usluge parkiranja, a za šta Parking servis izdaje naloge za plaćanje dnevnih karata, I ovde nije reč o parking kaznama. Parking kazne u slučaju nepropisnog parkiranja vozačima mogu da izdaju Sabraćajna policija, Komunalna policija i Komunalna inspekcija".

"Ulazak, izlazak i boravak stranaca u Republici Srbiji regulisan je Zakonom o strancima. Prema odredbama tog Zakona, strancu se može privremeno zabraniti izlazak iz zemlje, od strane granične policije, ukoliko postoji opravdana sumnja da bi izlaskom iz Republike Srbije mogao da izbegne krivično delo, prekršajno gonjenje, izdržavanje kazne zatvora, sudske naredbe, lišenje slobode ili izvršenje dospele imovinsko-pravne obaveze, po nalogu nadležnog organa", dodaje Brdarova.

U svakom slučaju najsigurnije je ne ostavljati neplaćene bilo kakve kazne, i odmah platiti naloge za plaćanje dnevnih karata kao na kraju ne bi dobili na kućnu adresu višestruko uvećane iznose!

V. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track