BIĆE GUŽVE: Austrija uvela granične kontrole u Burgenlandu!
Foto: Printscreen Krone.at

iSPUNILI OBEĆANJE

BIĆE GUŽVE: Austrija uvela granične kontrole u Burgenlandu!

Austrija -

BEČ - Austrija je od danas, kako je i najavila, uvela granične kontrole na državnim prelazima na teritoriji pokrajine Burgenland, koja se graniči sa Mađarskom

Privremene granične kontrole uvedene su na najvećem prelazu Nikelsdorf, gde policija kontroliše vozila koja ulaze u zemlju, posebno veća i kamione.

Od 08.00 sati policija se postavila na prelazu, gde je za saobraćaj zatvorila jednu traku na ulazu u zemlju. Vozila koja ulaze u Austriju prinuđena su da se kreću najmanjom brzinom, što pruža policiji mogućnost da pogledaju putnike i odluče da li će zaustaviti automobil i izvršiti kontrolu prtljažnika i unutaršnjosti vozila.

Zbog graničnih kontrola upozorava se da je moguće da će na graničnim prelazima doći do, kao nekada ranije, pre primene Šengenskog sporazuma, zastoja i kolona, kao i dužih čekanja. Aktivnosti kontrole policije podržaće vojska, koja će pre svega čuvati zelenu granicu.

Kontrolnim merama policija želi da spreči ilegalni ulazak migranata, kao i usmeravanje svih prelazaka preko zvaničnih graničnih prelaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track