BIĆE KO U RERNI: Austrija će se peći na preko 35 stepeni!
Foto: Printscreen Oe24.at

NIKAD TOPLIJI JUN

BIĆE KO U RERNI: Austrija će se peći na preko 35 stepeni!

Austrija -
Merenja su pokazala da su temperature od početka meseca više u proseku za 2,5 stepena,od višegodišnjeg proseka javlja Centralni institut za meteorologiju

BEČ - Izuzetno toplo vreme i prave letnje vrućine traju već danima i sva je prilika da će ovo biti najtopliji jun ikada u Austriji.

Danas i sutra temperature će biti više u Austriji nego u Ibici, Palermu i Istanbulu. Očekuje se da će u dane vikenda na bazenima i jezerima biti oko milion Austrijanaca. Zahvaljujući polju povišenog vazdušnog pritiska anticiklona Ksenija, temperature će se danas i sutra popeti do iznad 35 stepeni Celzijusa.

Moguće je da bude oboren i junski rekord od pre dve godine. Tada je 20. juna u Vajdhofenu (Waidhofen an der Ybbs) u Donjoj Austriji izumerena temperatura od čak 38,6 Celzijusa.

Merenja su pokazala da su temperature od početka meseca više u proseku za 2,5 stepena,od višegodišnjeg proseka javlja Centralni institut za meteorologiju. U Beču i Lincu poslednjih 30 dana toplije je za 0,7 stepeni od proseka, u Insbruku za 0,8, a u Bregencu за 1,4 stepeni.

Tropske vrućine se osećaju posebno na istoku zemlje i postoji verovatnoća da će ovo biti najtopliji jun u istoriji", kažu stručnjaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja