BOSANAC (18) TRAGIČNO NASTRADAO U BEČU: Mladić se utopio u Dunavu!
Foto: Printscreen Heute.at

PREMINUO U BOLNICI

BOSANAC (18) TRAGIČNO NASTRADAO U BEČU: Mladić se utopio u Dunavu!

Austrija -

BEČ - Misteriozna smrt tinejdžera poreklom iz Bosne, Harisa N. (18) u Beču dobija svoj epilog.

Da podsetimo telo dečaka izvučeno je iz Dunava u nedelju rano ujutro, a policijska istraga se odvija u svim pravcima jer je postojala sumnja da ga je neko gurnuo u reku. Međutim rezultati obdukcije pokazali da je mladić bio pod dejstvom alkohola i droga. Utvrđeno je da je u krvi imao čak 3,2 promila alkohola, a pronađeni su i tragovi kokaina u krvi.

"Rezultati obdukcije nesrećnog mladića potvrdili su pretpostavke na kojima se zasnivala istraga policije", rekao je portparol policije Pol Ajdenberger. "Na osnovu sakupljenih dokaza isključena je mogućnost učešća treće osobe i nasilja, odnosno da ga je neko gurnuo. U pitanju je nesrećan slučaj, sa tragičnim ishodom, dodao je Eidenberger. Kako se navodi, nesrećni mladić je verovatno upao u Dunav i zbog spleta nesrećnih okolnosti na žalost nije mu bilo spasa. Odluka o kategorizaciji i daljem vođenju slučaja ostaje na tužiocu.

Da podsetimo ovaj mladi fudbaler, koji je pre samo dve nedelje napunio 18 godina, prošlog vikenda je bio na jednoj rođendanskoj zabavi u Fosendorfu sa svojim prijateljima, odakle se uputio taksijem u poznati balkanski klub „Viva“ u opštini Brigitenau.

On je tamo trebalo da se sastane sa jednom svojom prijateljicom. Navodno se na putu do kluba žestoko svađao sa nekim preko telefona, a zatim kratko čuo sa svojom devojkom. Prema glasinama koje se mogu čuti, Haris je bio pod ogromnim stresom zbog bivše devojke.

Prema pojedinim tvrdnjama njega je ispred kluba presrelo nekoliko muškaraca i nije mu dozvoljeno da uđe. Nešto pre 4 sata ujutro, gosti obližnjeg hotela na Handelskeju ( Handelskai ) čuli su zapomaganje mladića iz Dunava i potrčali u pomoć. On se nalazio tačno između keja i broda koji je bio usidren, ali na žalost oni nisu uspeli da ga izvuku iz vode. Hitna pomoć i pripadnici ronilačke brigade su nedugo zatim stigli na lice mesta i izvukli telo nesrećnog mladića iz vode, koji je potom preminuo u bolnici. Haris N. biće sahranjen u ponedeljak.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja