BRANIO SINA: Albanac ubijen zbog devojke Bosanca Elvedina Rekića!
Foto: LPD OO

Obračun klanova u Lincu

BRANIO SINA: Albanac ubijen zbog devojke Bosanca Elvedina Rekića!

Austrija -
Sukob je počeo kada je Naim M. (24), sin ubijenog Redžepa M., pokušao da zavede devojku državljanina BiH, Elvedina Rekića (28), jednog od dvojice osumnjičenih za ovo ubistvo

BEČ - Albanac Redžep M. (45) likvidiran 13. oktobra noću ispred disko kluba "No Limit" u Lincu, život je izgubio zbog žene i droge, saznaju austrijski mediji u policiji, navodeći da je njegovo ubistvo posledica svađe zaraćenih narko klanova.

Prema rečima policije, ovo ubistvo predstavlja finalni obračun već neko vreme zavađenih stranih klanova, koji deluju na teritoriji Linca.

Istragom je utvrđeno da je sukob klanova počela kada je Naim M. (24), sin ubijenog Redžepa M., pokušao da zavede devojku državljanina BiH, Elvedina Rekića (28), jednog od dvojice osumnjičenih za ovo ubistvo. Zbog toga je Naimu M. grupa mladića početkom septembra pretila pištoljem.

Njegov otac je to shvatio kao napad na čast porodice, pa je hteo da raščisti situaciju. Osim toga, istražitelji naglašavaju da je u celu priču uključena i borba za prevlast na tržišu narkotika.

Kriminalistička policija navodi da su se dve zaraćene strane u noći ubistva imale dogovor da se nađu i porazgovaraja. Međutim, tokom razgovora došlo je do svađe koja je rezultirala likvidacijom Redžepa M. koji je ubijen hicem iz pištoljau glavu.

"Ništa se nije dogodilo slučajno. Redžep M. je želeo da reši probleme svog sina i zbog toga je ubijen“, saopšteno je iz policije.

Čečen Ahmed Dašajev (23) i državljanin BiH Elvedin Rekić (28), osumnjičeni za ovo ubistvo, se nalaze u bekstvu i policija još uvek nema informacije gde se oni nalaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track