BRUKA: Austrijanka htela da nahrani bebu pa platila 120 evra kazne!
Foto: Printscreen Heute.at

naletela na nadžak-babu

BRUKA: Austrijanka htela da nahrani bebu pa platila 120 evra kazne!

Austrija -

VOKLABURK - Mlada mama je platila kaznu od 120 evra zato što je podojila svoju gladnu i uplakanu bebu na parkingu ispred jednog kioska

"Samo sam htela da malo smirim dete koje je plakalo jer je gladno. Zaustavila sam auto i htela da podojim bebu, kada je istrčala žena i besno mi rekla da će pozvati policiju jer sam na privatnom posedu, u toj stresnoj situaciji to nisam ni prmetila", priča Eva.

"Pokušala sam da je urazumim i objasnim da mi treba samo koji minut da umirim dete, ali ništa nije vredelo. Nikome nisam smetala jer je bilo još dovoljno slobodnih mesta na parkingu. Ona je fotografisala moj auti i prijavila policiji", dodaje Eva.

Uskoro joj je na kućnu adresu stigla kazna od 250 evra, koju je ona uz pomoć advokata uspela da smanji na 120 evra i koju je platila. Međutim uskoro je ssasvim neočekivano dobila podršku javnosti i udruženja koja su se solidarisali sa Evom želeći da joj pomognu i nadoknade plaćenu kaznu.

Anelis Hofšteter ispred udruženja „Red svetog Đorđa„ rekla je da su pomogli majci donacijama.„Nažalost ovo nije izolovan slučaj da su dojilje diskriminisane u Austriji. Naša je dužnost da pružimo podršku i pomognemo porodicama“, izjavila je Hofšteter.

Reakciju trafikantinje iz Voklabruka (Vöcklabruck, Gornja Austrija ) isprd čijeg je kioska Eva S. stala da nahrani bebu i koja je pozvala policiju malo ko ima razumevanja.

„ Kakva su ovo vremena, kad smo naprosto zatvorili naša srca“, iznenađena je Hofšteter. Sa druge strane Eva S. ne može da sakrije sreću : „ Preplavljena sam pozitivnim osećanjima. Zaista nisam na ovo računala. Ogromna zahvalnost svim ljudima na njihovom velikodušnom gestu.“

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track