DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U AUSTRIJI: Majka sina (9) nakljukala sedativima, pa ga ubila!
Foto: Printscreen Krone.at

Zatraženo veštačenje psihijatra

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U AUSTRIJI: Majka sina (9) nakljukala sedativima, pa ga ubila!

Austrija -

SALCBURG - Majki koja je ubila svog devetogodišnjeg sina a zatim pokušala samoubistvo zadržana je u pritvoru.

Zločin se dogodio u porodičnoj kući u Nusdorfu na Atersiu u Gornjoj Austrij u subotu prepodne. Majka je nožem isekla dečaka po ruci i pustila ga da iskrvari na smrt.Prilikom ispitivanja žena je bila veoma smirena i opuštena, rekla je portparol tužilaštva Birgit Ahamer.

Policija je zatražila i psihijatrijski izveštaj kako bi se utvrdilo da li je bila uračunljiva u vreme zločina. Od dijagnoze psihijatara zavisiće da li će tužilaštvo protiv žene, ubice deteta, podići tužbu za ubistvo ili je uputiti na dalje psihijatrijsko ispitivanje. Do tada optužena će ostati u bolničkom delu zatvora, klinike u Lincu.

Prema rečima Ahamerove, optužena je sama izjavila da je psihički bolesnik.Ispituje se i da li je majka pre ubistva dala sinu sedative za smirenje. Detaljni toksikološki pregledi razjasniti da li je dete bilo pod sedativima.

U subotu u ranim jutarnjim satima , majka je u dečijoj sobi usmrtila sina a zatim je sebi u kadi isekla vene. Baka je unuka i ćerku pronašla tek u podnevnim satima, kada na žalost za mališana nije bilo spasa dok je njegova majka prebačena u bolnicu u Salcburgu gd ejoj je ukazana pomoć. Odatle je ubrzo nakon stabilizacije stanja premeštena u zatvorsku jedinicu bolnice u Lincu.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja