DOBRILOVIĆ AUSTRIJANCIMA: Uhapšeni terorista nije Srbin već Bošnjak, a vi ste mu dali državljanstvo!
Foto: Kurir-info

Dokle će Srbi biti dežurni krivci

DOBRILOVIĆ AUSTRIJANCIMA: Uhapšeni terorista nije Srbin već Bošnjak, a vi ste mu dali državljanstvo!

Austrija -
Mirsad O. koji je uhapšen kao islamistički vođa je austrijski državljanin i musliman i nije nam jasno zašto ga nazivate Srbinom, napisao je u protestnom pismu Kronen Cajtungu, Konstantin Dobrilović, predsednik Hrišćansko slobodarske platforme (FPÖ)

BEČ - Konstantin Dobrilović predsednik Hrišćansko slobodarske platforme (FPÖ), oglasio se povodom pisanjao jučerašnjoj raciji i hapšenju radikalnih islamističko terorističkih propagandista u Austriji.

Dobrilović je u pismu Kronen Cajtungu (Kronen Zeitung) najtiražnijem austrijskom dnevnom listu napisao da su netačni navodi u članku "Islamistički šef uhvaćen u velikoj antiterorističkoj raciji" (28. 11. 2014.) koji izveštava o policijskoj akciji protiv islamističkih terorista koji deluju u Austriji, gde je navedeno je da je kolovođa i islamistički šef Mirsad O. Srbin.

"On je austrijski državljanin i musliman i nije nam jasno zašto ga nazivate Srbinom. Mirsad O. je Austrijanac koji je pre dobijanja austrijskog državljanstva morao da bude ispisan iz prethodnog, u najboljem slučaju, on je Austrijanac sa imigracionim poreklom.

Tendenciozno izveštavanje... Tekst objavljen u Krone Cajtungu
Tendenciozno izveštavanje... Tekst objavljen u Krone Cajtungu

S obzirom da svojim tendencioznim pisanjem da je Mirsad Srbin aludirate na njegovo prethodno državljanstvo, moram da vam skrenem pažnju da većina muslimana u Srbiji, kao i onih u Bosni i Hercegovini, sebe naziva Bošnjacima." piše dalje Dobrilović u obraćanju austrijskom Kronen Cajtungu i dodaje:

"U drugim kontekstima vrlo dobro znate da napravite razliku između Srba i Bošnjaka. Uprkos nedvosmislenoj bošnjačkoj pripadnosti ovog islamističkog šefa i teroriste, očigledno (zlo)namerno izbegavate istinu. Prvi razlog za to je da ne bi Bošnjake, koji se stalno nalaze u ulozi žrtve, prikazali u lošem svetlu. Istovremeno želite da redovno „zlim Srbima“ podmetnete i jednog teroristu.

Ovakva greška proizlazi ili iz površnog i nedovoljnog istraživanja, ili je namerno etiketiranje srpskog naroda. Ipak, nadam se da ćete ubuduće izbegavati ovakve „greške“, kako se i priliči profesionalnom novinarskom traganju za istinom", stoji nakraju pisma Konstantina Dobrilovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track