DOBRO ZARAĐUJU OD SOCIJALE: Srbin (25) u Beču dobija 3000 evra pomoći i gradi kuću u zavičaju!
Foto: Printscreen Krone.at

Iskoristili rupu u sistemu

DOBRO ZARAĐUJU OD SOCIJALE: Srbin (25) u Beču dobija 3000 evra pomoći i gradi kuću u zavičaju!

Austrija -
BEČ - U Beču je otkriven još jedan slučaj prevare i zloupotrebe socijalne pomoći

Dvadesetpetogodišnji državljanin Srbije i njegovi baba i deda, dobijali na ime socijalne pomoći skoro 3000 evra pa on nije ni morao da radi, a u Srbiji je od tog novca gradio kuću.

Ovaj penzionisani bračni starosti peko 80 godina, dobijao je osnovno porodično osiguranje i dodatnu duplu nadoknadu za brigu o njima, što je ukupno iznosilo 2998 evra. Zbog pozamašne sume njihov 25-godišnji unuk koji je brinuo o njima nije ni morao da radi.

Bračni par je dobijao minimalnu socijalnu pomoć od 1256,64 evra, zatim naknadu za brigu o njima, svaki po 451,80 evra (ukupno903,60 evra). Njihov unuk je na ime socijalne pomoći mesečno dobijao 628,32 evra plus 209,44 evra za troškove života. Kad se sve to zbroji mesečno su na ime socijalne pomoć dobijali 2998 evra.

Uz to su imali subvencionisani stan za koji su bili obavezni da plaćaju kiriju u iznosu 640 evra. Onoi međutim nisu kiriju plaćali redovno, pa su dobili tužbu za iseljenje. Međutim FAWOS ( Institut za stanarsko osiguranje ) je ponudio da izmiri preostale obaveze nakon čega bi stanodavac odustajao od tužbe.

Socijalnu pomoć koja je više puta paralelno inkasirana nije moguće povratiti, što očigledno koriste lukavi migranti kako bi sebi obezbedili neto primanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track