Dodik čestitao Štraheu izborni uspeh u Štajerskoj i Burgenlandu

Podrška prijatelja

Dodik čestitao Štraheu izborni uspeh u Štajerskoj i Burgenlandu

Austrija -
Lider austrijskih slobodaraca je naglasio da je vreme da se zatvori Kancelarija visokog predstavnika (OHR) Sarajevu

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je juče u Banjaluci predsedniku Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Hajncu Kristijanu Štraheu (Heinz Christian Strache) veliki uspeh na pokrajinskim izborima u Štajerskoj i Burgenlandu.

Lider austrijskih slobodaraca, šef poslaničkog kluba FPÖ u bečkom parlamentu Johan Gudenus (Johann Gudenus) i predsednik Hrišćansko-slobodarske platforme (CFP) Konstantin Dobrilović borave u zvaničnoj poseti RS i predsedniku Dodiku.

Tema razgovora je, osim unapređenja odnosa RS i Austrije, situacija u regionu posle terorističkih napada u Srpskoj i Makedoniji. Štrahe je ponovo naglasio da svim narodima u BiH treba dozvoliti da iskorite pravo na samoopredeljenje i podvukao da je vreme da se zatvori Kancelarija visokog predstavnika (OHR) Sarajevu.

Dobrilović kaže za Kurir da je Štrahe tokom posete naglasio da je uvek rado u Banaluci i da mu se dopadaju dinamičnost grada i mladi, pozitivni ljudi.

"Štrahe je u razgovoru sa predsednikom Dodikom rekao da Evropa treba da pomogne ovom delu regiona i na ekonomskom planu, ali i da vodi svoju politiku, na politiku svetskih sila i spreči svaku destabilizaciju na ovim prostorima", kaže Dobrilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track