DRAMA U PAKISTANU: Među nastradalima u avionskoj nesreći i dvoje Austrijanaca!
Foto: Printscreen Krone.at

Tela izgorela

DRAMA U PAKISTANU: Među nastradalima u avionskoj nesreći i dvoje Austrijanaca!

Austrija -

Pakistanski ministar za vazduhoplovstvo Irfan Elahi izjavio je da je avion, koji se danas srušio u planinskoj oblasti na severu zemlje sa 47 putnika i članova posade, imao problema sa motorom. Prema prvim nezvaničnim informacijama među poginulim putnicima su i dvoje Austrijanaca.

"Ambasada u Islamabadu je u kontaktu s lokalnim vlastima i proverava da li je među mrtvima ima austrijski državljana", izjavio je Tomas Šnel, portparol Ministarstva inostranih poslova u Beču

Elahi je novinarima, međutim, rekao da je prerano da se utvrdi uzrok nesreće. Pakistanski avion sa 47 putnika i članova posade srušio se u planinskoj oblasti na severu zemlje.

Pakistanska vojska saopštila je da je izvukla telo 21 osobe iz olupina aviona.

"Spasilačke akcije se nastavljaju, telo 21 osobe je do sada pronađeno", istakla je služba za odnose sa javnošću pakistanske vojske.

Prema navodima svedoka, malo je verovatno da ima preživelih u nesreći, preneo je Rojters. Na fotografijama, koje su objavile pakistanske televizijske stanice i pojedini društveni mediji, vidi se olupina u plamenu na planinskoj padini.

Aviokompanija je navela da se avion srušio u 16.42 po lokalnom vremenu u opštini Havelijan u provinciji Hajber-Pahtunva, na oko 125 kilometara severno od Islamabada.

"Sva tela su izgorela do neprepoznatljivosti", rekao je lokalni zvaničnik Muhamad Kan za Rojters.

Kan, koji je bio na mestu nesreće, naveo je da su mu svedoci rekli da se avion srušio u planinskom području i da se, pre pada, zapalio.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja