(FOTO) KRVAVI VIKEND U BEČU: Tri ubistva, četvoro mrtvih za samo nekoliko sati!
Foto: Printscreen Krone.at

Policija imala pune ruke posla

(FOTO) KRVAVI VIKEND U BEČU: Tri ubistva, četvoro mrtvih za samo nekoliko sati!

Austrija -
BEČ - Bečka policija ne pamti tako krvav dan kao što je bila ova subota

Portparol je saopštio da su policajci imali pune ruke posla u subotu i da im je u roku od nekoliko sati pristiglo čak tri poziva za izlazak na teren, a da je u ta tri slučaja bilo čak četiri žrtve.

U bečkoj opštini Favoriten na svega nekoliko stotina metara udaljenosti dogodila su se dva ubistva. Žrtvina ćerka je prijavila policiji da uporno zove majku (72) koja joj se nikako ne javlja. Kada su ušli u stan policija je zatekla beživotno telo Marije S..

Očigledno je bilo da se radi o nasilnoj smrti. Žena je na smrt pretučena, a stanu je sve bilo ispreturano. Istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo.

U subotu ujutro policiji je prijavljeno da se ispod balkona jedne zgrade u Gusrigelštrase (Gußriegelstraße) u Favoritenu nalazi leš. Policija je utvrdila da se radi o 55-ogodišnjem muškarcu poreklom iz Rusije. On je polugo ležao na travi. Utvrđeno je da je pao sa trećeg sprata i na mestu ostao mrtav. Odmah je priveden njegov prijatelj (57) inače Nemac.

On je tokom istrage davao nepovezane i kontradiktorne izjave zbog čega je policija posumnjala da je Rus gurnut sa balkona i da nije sam pao. Komšije su izjavile da su se muškarci opijali tokom noći, a šte se tačno dogodilo utvrdiće sitraga.

Dok je još trajao uviđaj u Favoritenu, policija je dobila poziv za intervenciju u Landštrase. U jednom stanu pronađena su dva leša u stanju raspadanja. U pitanju je bračni par, a prema prvim saopštenjima policije sve ukazuje da se radi o ubistvu i samoubistvu.

Policiju je pozvao jedan njihov prijatelj jer nije mogao da ih dobije danima. Kada je policija provalila u stan zatekla je čoveka obešenog u dnevnoj sobi , a pored njega beživotno telo žene na podu.

" Ne pamtomo ovako krvav vikend" izjavio je portparol bečke policije Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger). (V.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track