(FOTO) NOVI DETALJI MASAKRA U AUSTRIJI: Ubica iz Nencinga pucao iz srpskog kalašnjikova!
Foto: Printscreen Krone.at

(FOTO) NOVI DETALJI MASAKRA U AUSTRIJI: Ubica iz Nencinga pucao iz srpskog kalašnjikova!

Austrija -

NENCING - Policija je objavila više detalja krvavog nedeljnog napadu na rok festivalu u Nencingu kada je Gregor S. (27) ubio dve a ranio desetak osoba, a potom izvršio samoubistvo

Istraga je utvrdila da je ubica pripadao ozloglašenoj neonacističkoj grupi "Krvi čast", i da je bio hodajuća tempirana bomba. Kako se navodi posledice smrtonosnog napada mogle su da budu mnogo gore. Policija je otkrila da je počinilac ovog gnusnog zločina osim srpskog kalašnjikova "zastava M92", bio naoružan i drugom jurišnom puškom i dva okvira sa po 30 metaka. Zašto je Gregor posle prvih rafala promenio smer kretanja i pucao sebi u usta, ostalo je nejasno kao i sam motiv zločina.

Policija navodi da je masakru prethodila svađa sa njegovom devojkom zbog nekave "sitnice". Njihova trogodišnja veza je kako je ona izjavila funkcionisala dobro sve do pre 17 meseci kada su dobili bebu. Od tada su počele česte rasprave. Tako je bilo i prošle subote kada je nesrećna devojka videla na dnu gepeka oružje koje je on potom izvadio i počeo nasumice da pucao na posetioce koncerta u Nencingu.

Iako je želela da spreči krvavi pir devojka je u panici pobegla i sakrila se na sigurno mesto. Na pitanje kako je ubica došao u posed oružja poreklom iz Srbije ona nije znala odgovor. Tokom pretresa kuće policija je pronašla municiju, gasni pištoj kao i desničarske publikacije.

Ubica je inače od ranije poznat policiji. Kako su posvedočili njegovi školski drugovi on je još kao tinejdžer bio zakleti neonacista. Stalno je dolazio naoružan nožem na časove sve dok na nije napustio školu. Gregoru je 2005. godine izdata zabrana za posedovanje oružja, a gidinu dana kasnije osuđen je zbognanošenja teških telesnih povreda. Posle dve gdine, 2008. kažnjen je zbog zastrašivanja i pretnji, a 2012. poslat je na psihijatrijsko lečenje u Voralberg odakle je pobegao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track