(FOTO) VALTER JE ODBRANIO VOZ: Austrijanac je uspeo da savlada napadača sa nožem i spreči masakr!
Foto: Printscreen Krone.at

zaustavio pomahnitalog nemca

(FOTO) VALTER JE ODBRANIO VOZ: Austrijanac je uspeo da savlada napadača sa nožem i spreči masakr!

Austrija -

BREGENC - Valter Ganal (Walter Ganahl) jedan je od putnika, koji su u utorak ujutru u regionalnom vozu za Bregenc savladali pomahnitalog nemačkog državljanina (60) i tako sprečili još veće krvoproliće

U intervjuu za list “Krone” on opisuje trenutak napada. Nemac je prvo nožem napao i teško povredio dvojicu mladića a zatim se ustremio na ostale putnike, među kojima je bio i Ganal.

“Nismo videli kada je napao mladiće u prednjem delu vagona. Iznenada nam je prišao i nasrnuo na čoveka koji je sedeo pored mene, ali je ovaj uspeo da se odbrani”, opisuje Ganal prvi trenutak napada. Tada su on i jos jedan putnik skočili na napadača i sa leđa uspeli da ga savladaju.

Ubrzo nakon toga na mesto dešavanja stigla je policija, koja je uhapsila Nemca. Kaže da je sreća da u vozu nije bilo panike, ali da su po zaustavljanju putnici brzo napustili voz i okupili se na peronu. „Tu se tek posle prvog šoka osetila neprijatnost zbog svega što se dogodilo. Neki su plakali neki javljali telefonom porodici d aus dobro“, dodaje Ganal.

Na železnicku stanicu je odmah stigao i tim za krizne intervencije i hitna pomoć. Ganal i ostali putnici su sačekali drugi voz, kojim su nastavili putovanje.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track