FPÖ BRUKA: Zbog uvredljivih postova traže skidanje imuniteta Markusu Abvercgeru!
Foto: Printscreen Facebook

nema kraja incidentima

FPÖ BRUKA: Zbog uvredljivih postova traže skidanje imuniteta Markusu Abvercgeru!

Austrija -

INZBRUK - Treba ukinuti imunitet FPÖ- ŠEFU Tužilaštvo grada Inzbruka će porkenuti istragu protiv šefa Tirolskog FPÖ Markusa Abvercgera zbog neprimerenih komentara koje je postavio na svojoj Fejsbuk stranici.

Međutim pre toga državni Parlament moraće da mu skine imunitet . Na Fejsbuk stranici Abvercgera (Markus Abwerzger) su mnogi uvredljivi komentari.„Njega treba čovek treba da obesi na licu mesta“ ili „Odmah pogubiti svinjsko đubre“, samo su neki od postova na njegovom Fejsbuk profilu.

Po zakonu svako javno pozivanje na nasilje protiv određene grupe je krivično delo i samim tim kažnjivo delo. Prema tužilaštvu Insbruka jedan od kriterijuma je i to koliko dugo su komentari stajali na stranici pre nego što su obrisani.

Očekuje se da Parlamenta Tirola oduzme imunitet Abwvrcgeru kako bi protiv njega bila pokrenuta istraga zbog uvrede podstaknute mržnjom.

Sam Abvercger se ni na koji način ne protivi istrazi, a rekao je u izjavi za ORF da je imao dva saradnika iz FPÖ kojima su poverene različite Fejsbuk stranice, na kojima su oni odmah izbrisali sporne komentare. Abvercger je sam predložio državnom Parlamentu da mu ukineimunitet.K.A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track