GUDENUS NA LISTI ZA ODSTREL: Zamenik gradonačelnika Beča i njegova porodica pod zaštitom policije!
Foto: Dragana Udovicic

Na meti terorista

GUDENUS NA LISTI ZA ODSTREL: Zamenik gradonačelnika Beča i njegova porodica pod zaštitom policije!

Austrija -

BEČ - Ime zamenika gradonačelnika Beča Johana Gudenusa (40) nalazi se na "listi za odstrel" terorista, a njegova porodica odmah je dobila policijsku zaštitu.

Nemačka policija je tokom akcije protiv međunarodne terorističke mreže naišla na imena jednog Tunižanina i jednog državljanina BiH, i prosledila te informacije egipatskim vlastima.

Na "listi za odstrel" su ličnosti iz više evropskih država, a meta napada u Austriji je zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus.

Nemci su odmah alarmirali austrijske vlasti, koje su preduzele sve što je potrebno, a porodica ovog političara je pod stalnim policijskim nadzorom.

Gudenus je trenutno sa delegacijom u Rusiji, gde je telefonom upozoren na opasnost. "Brinem za porodicu, ali nastaviću sa svojim aktivnostima protiv radikalnog terorizma. Hvala svima koji su se pobrinuli da nas zaštite", izjavio je Gudenus za "Heute".

Iz bezebednosnih razloga, s obzirom na to da je jedna osoba, za koju se sumnja da je terorista, još u bekstvu, šef delegacije će i po povratku iz Moskve imati posebno obezebeđenje.

Kako je Gudenus dospeo na listu, još je nejasno, navodi list, ali je moguće da je ekstremistima trn u oku njegova politička linija ili venčanje sa Banjalučankom.

(Hojte)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track