HOROR U GRACU: Pijani Bosanac davio goste i jurio ih sekirom!
Foto: Printscreen ORF.at

jedva ga obuzdali

HOROR U GRACU: Pijani Bosanac davio goste i jurio ih sekirom!

Austrija -

GRAC - Nezapamćen događaj se odigrao u nedelju u jednom lokalu na Gries keju u Gracu.

Muškarac bosanskog porekla napao je i davio gosta a onda polupao inventar u restoranu. Na kraju u zatvoru. Međutim to mu nije bilo dovoljno jer je odmah po puštanju iz zatvora pozvao taksi, uzeo sekiru i vratio se nazad u pomenuti lokal.

Policija u Gracu je inače imala pune ruke posla. Posle napada nožem na Božićnom trgu i masovne tuče ispred glavne železničke stanice, 43-godišnji Bosanac je izazvao još dve policijske intervencije. Nasilnik je oko 18.20 časova otišao u jedan lokal na Gries keju, gde je uhvatio za vrat 27-godišnjeg Slovenca i počeo da ga davi.

Zatim ga je prema izjavi svedoka izvukao napolje gde je nastavio sa maltretiranjem. Ipak Slovenac je ostao nepovređen. Nasilnik se zatim vratio u lokal gde je polupao par čaša i pretio gazdarici koja je pozvala policiju. Nakon brze intervencije 43-godišnjak je odveden u policijsku stanicu, odakle je nakon saslušanja i uzimanja podataka pušten.

Nakon što je pušten on se taksijem odvezao se u pravcu Dobla gde je iz službenog automobila uzeo sekiru i vratio se nazad u lokal. Po dolasku nastavio je da provocira goste i preti im, zbog čega ga je policija ponovo uhapsila. Muškarac je bio u vidno pijan, što je potvrdio i alko test. Za sada se on nalazi u pritvoru i protiv njega će biti podignuta tužba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja