SRPKINJA NAPADNUTA U AUSTRIJI: Islamisti hteli da je linčuju zbog krsta na lančiću!

Težak incident u Velsu

SRPKINJA NAPADNUTA U AUSTRIJI: Islamisti hteli da je linčuju zbog krsta na lančiću!

Austrija -
U jednom momentu prišla su joj trojica bradatih mladića. Jedan ju je uhvatio za lanac i rekao: Skidaj to brzo! Moraš da pređeš u islam!

VELS - Trojica islamista napala su u austrijskom gradu Velsu Srpkinju Danijelu N., zahtevajući od nje da skine krst sa lančića koji je nosila oko vrata. Incident se dogodio u autobusu, a devojku je od linča spasio vozač.

Danijela je nedavno putovala autobusom na posao. Skoro sve vreme kucala je poruke na telefonu i nije obraćaja pažnju na druge putnike. Oko vrata je imala lančić sa krstom, "simbolom njene srpske pravoslavne religije", objavio je austrijski mesečnik "Die Monatliche".

U jednom momentu prišla su joj trojica bradatih mladića. Jedan ju je uhvatio za lanac i rekao:

“Skidaj to brzo! Moraš da pređeš u islam!”

Držao je čvrsto za lančić sve dok vozač autobusa nije ustao i izbacio ih iz autobusa.

Foto: Printskrin wels1.at
Foto: Printskrin wels1.at

Danijela kaže tako nešto do sada nije doživela.

“Uvek sam poštovala sve religije, ali ovim događajem se moje mišljenje o islamu promenilo”, rekla je Danijela N., koja je za vreme rata u Jogoslaviji sa svojom porodicom izbegla za Austriju i iz tog razloga ona saoseća sa svim izbeglicama iz Sirije i Bliskog istoka.

”Mnoge izbeglice iz islamskih država nose i kulturu sa sobom. Moramo biti obazrivi, kako ne bismo bili preplavljeni fundamentalistima”, ističe mlada devojka. Ona je i sama zahvalna što je njoj i njenoj porodici Austrija dala utočište i pomogla kada im je bilo najteže.

“Bojim se da mi se ovo ne dogodi ponovo”, kaže Danijela koja sada, iz straha, na posao ide u pratnji svoga dečka ili prijatelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track