(FOTO) JEZIVO UBISTVO U BEČU: Migrant napao metalnom šipkom ženu na pijaci i smrskao joj glavu!
Foto: Printscreen Krone.at

Ubica uhapšen

(FOTO) JEZIVO UBISTVO U BEČU: Migrant napao metalnom šipkom ženu na pijaci i smrskao joj glavu!

Austrija -

BEČ - Još jedno brutalno ubistvo koje je počinio migrant šokirao je Austrijance

U Beču je na smrt pretučena Maria E. (54). Ona je u sredu ujutro krenula na posao kada je na Brunenmarketu u opštini Otakring iznenada napao Kenijac.

On je nesrećnu ženu nekoliko puta udario metalnom šipkom po glavi i ona jue ostala na mestu mrtva. Maria je radila kao čistačica u jednoj kladionici i ubijena je gotovo ispred nje. Kolega (41) koji je bio sa njom kaže da su videli Afrikanca koji je stajao sa šipkom. Oni su tada kao da su naslutili nevolju prešli na drugu stranu.

Međutim po njegovom svedočenju Kenijac je iznenada istrčao između tezgi i odmah počeo brutalno da udara ženu po glavi. maria je ostala da leži mrtva na asfaltu a on je pobegao. Kolega koji je uspeo da se skloni odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

KAmere snimile ubicu Kenijca ( foto printscreen oe24.at)
KAmere snimile ubicu Kenijca ( foto printscreen oe24.at)

Pripadnici policijske jedinice VEGA ubrzo su uhapsile ubicu.Tokom istrage utvrđeno je da se radi o Kenijcu koji je ilegalno boravio u Austriji i koji ima podebeli policijski dosije. Naime on je 2008 kao 16-ogodišnjak došao u Austriju. Ubrzo je počinio prvo krivično delo i tada je uslovno osuđen zbog prodaje marihuane.

Posle dve godine ponovo se našao na optuženičkoj klupi, zbog droge i napada i tada zbog kršenja uslovne kazne završava u zatvoru. Međutim i posle izdržane kazne mladi Kenijac nastavlja po starom. Do 2016 izvršio je 18 različitih krivičnih dela.

Međutim kako je 18. maja 2015 ostao bez smeštaja u Otakringu njemu se gubio trag i policija do krvavog zločina nije uspela da ga pronađe i uhapsi zbog počinjenih krivičnih dela. Na saslušanju je utvrđeno da nije poznavao žrtvu i nije poznat motiv jezivog napada koji se završio smrću Marie E. On je podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track