KLADIONICE U STRAHU OD 2. OKTOBRA: Evo zašto se mole da pobednik ostane Van der Belen!
Foto: Reuters 22 5 2016

u problemu

KLADIONICE U STRAHU OD 2. OKTOBRA: Evo zašto se mole da pobednik ostane Van der Belen!

Austrija -

BEČ - Pobeda kandidata Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Norberta Hofera na ponovoljenim predsedničkim izborima, koji će se održati 2.oktobra, zadala bi težak udarac kladionicama

Odluka Ustavnog suda da se poništi drugi krug predsedničkih izbora, održanih 22. maja, na kojima je tesno pobedio kandidat Zelenih Aleksander van der Belen, doveo je kladionice u tešku situaciju. Ljudi koji su se kladili na Van der Belena u drugom krugu već su isplaćeni, a za slučaj da Hofer pobedi na ponovljenim izborima oni koji se klade na njega morali bi da dobiju novac.

Naime, kladionice su, za klađenje na predsedničke izbore, postavile samo pitanje "Ko će biti sledeći predsednik Austrije", i to se nije odnosilo specijalno na drugi krug.

Kladionice planiraju da preciznije formulišu pitanje na koje može da se klad i ističu da neće tražiti povraćaj isplaćenih premija ukoliko dođe do drugog ishoda na ponovljenim izborima.

Zbog toga bi kladionice najradije da Van der Belen na kraju postane predsednik, jer onda "ostaje sve po starom" kada je reč o klađenju na aktuelne predsedničke izbore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track