KOBNA SVAĐA U AUSTRIJI: Dečak (17) posle udarca Srbina (21) u komi!

lekari mu se bore za život

KOBNA SVAĐA U AUSTRIJI: Dečak (17) posle udarca Srbina (21) u komi!

Austrija -

LINC - Pokrenuta istraga protiv dvadesetjednogodišnjeg mladića poreklom iz Srbije zbog sumnje da je počinio krivično delo teške telesne povrede.

Naime, on je pesnicom udario jednog sedamnaestogodišnjaka iz Gornje Austrije, koji je pri padu zadobio teške povrede glave a zatim upao u komu.

Prema informacijama policije, incident se dogodio u subotu, oko 4 sata ujutru, u ulici Pfargase (Pfarrgasse) u centu Linca. Između dvojice momaka izbila je svađa, a onda je dvadesjednogodišnji Srbin jednim udarcem oborio mlađeg protivnika. On je pao i potiljkom udario o beton i osta da leži u nesvesti.

Kako navodi komandant gradske policije Kristian Moser (Christian Moser), do teških povreda glave je najverovatnije došlo usled pada.

„Sada je najbitnije da Fabio ozdravi“, izjavila je majka sedamnaesogodišnjeg mladića, koji se trenutno nalazi u bolnici NeuromedCampus u Lincu.

Lekari se još ne usuđuju da daju bilo kakve prognoze, međutim njegovo stanje je trenutno stabilno. Lekari ipak upozoravaju da se mladić još uvek nalazi u životnoj opasnosti i da će se više znati tek kada se probudi iz kome.

Državno tužilaštvo u Štajeru (Steyr) pokrenulo je istragu protiv dvadesetjednogodišnjeg Srbina zbog sumnje da je počinio krivično delo teške telesne povrede. Policija trenutno saslušava svedoke ovog događaja kao i osumnjičenog dvadesetjednogodišnjaka, koji se za sada nalazi na slobodi.

(LJ.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track