KRONEN CAJTUNG: Oteti Srbin je živ, ISIL traži 500.000 dolara za njega!
Foto: Facebook

I dalje bez zvaničnih informacija

KRONEN CAJTUNG: Oteti Srbin je živ, ISIL traži 500.000 dolara za njega!

Austrija -
Firma Dalibora Savičića bi najverovatnije platila za njega ako bi se informacija o otkupu pokazala sto odsto tačnom. Međutim, pitanje je, navodi Krone, da li bi Austrija uopšte pristala na pregovore i nagodbu sa teroristima

BEČ - Srbin Dalibor Savičić, koga su sa još osam kolega sa naftnog polja u Libiji oteli pripadnici terorističke Islamske države, živ je i ISIL za njega traži 500.000 dolara otkupa, javlja bečki Kronen Zeitung.

Podsetimo, 39-godišnji Dalibor je Austrijanac srpskog porekla iz Linca, nekadašnji podoficir austrijskih oružanih snaga, koji je poslednjih godina radio za VAOS, austrijsko-malteško preduzeće koje je osiguravalo neophodan kadar i infrastrukturu na naftnim poljima.

Daibora i njegove kolege oteli su pripadnici ISIL nakon što su ubili jedanaest čuvara naftnog kompleksa. Kronen cajtung navodi da bi Daliborova firma najverovatnije platila otkup, ako bi se informacija o otkupu pokazala sto odsto tačnom. Međutim, pitanje je, navodi Krone, da li bi Austrija uopšte pristala na pregovore i nagodbu sa teroristima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track