(FOTO) KRVAVA NEDELJA U OTAKRINGU: Ubijen napadač (37) na policiju, ranjen jedan policajac!
Foto: Printscreen Krone.at

vikao alahu akbar

(FOTO) KRVAVA NEDELJA U OTAKRINGU: Ubijen napadač (37) na policiju, ranjen jedan policajac!

Austrija -

BEČ - U sukobu sa policijom u nedelju je u Otakringu ubijen tridesetsedmogodišnji Ismail S.

Policija je stigla oko 18 sati u ulicu Brislgas (Brüsslgasse) u bečkoj opštini Otakring (Ottakring) po pozivu. Komšije su prijavile buku, lomnjavu i vrisku iz stana Ismaila. Jedan od svedoka je rekao da je vikao isprd zgrade "svi ste vi ubice! Sve ću vas pobiti!" Čovek kaže da bi to možda i ignorisao ali da se prepao kada je počeo da viče "Alahu Akbar"!

Portparol policije Patrik Maerhof (Patrick Maierhofer) je saopštio da su u zgradu ušla četiri policajca i primetila odškrinuta vrata stana na trećem spratu. Tada je iz njega izleteo Ismail sa dva noža u rukama i krenuo na policajace. Ikao su više puta zahtevali da baci oružje, on je nastavio da im se sve više približava.

Policajci su tada ispalili hitac upozorenja, ali se Ismail ni na to nije zaustavio zbog čega je jedan od policajaca bio primoran da puca u njega. Tridesetsedmogodišnji kamiondžijaje ostao na mestu mrtav. Tokom ove povređen je i jedan policajac, najverovatnije od rikošeta.On je zadobio prostrelnu ranu potkolenice. Policajac je operisan i još uvek se nalazi u bolnici.

Policija je saslušala Ismailovu suprugu (30) koja je izjavila da je njen suprug je imao razne lične probleme. Dodala je da je u nedelju bio užasno agresivan, što je veoma uplašilo.

"Razbijao je nameštaj po kući i cepao dušeke", kaže ona i dodaje da je najverovatnije motiv njegovog nekontrolisanog ponašanja i napada na policiju "to što mu se jednostavno sve skupilo".

Prema rečima supruge nije mnogo pio niti se drogirao. Policija nije imala njegov dosije niti im je bio poznat od ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track