MIGRANT UBICA (24) ISPORUČEN AUSTRIJI: Silovao i zadavio američku studentkinju u Beču!
Foto: Printskrin Krone/fb

užasno

MIGRANT UBICA (24) ISPORUČEN AUSTRIJI: Silovao i zadavio američku studentkinju u Beču!

Austrija -
BEČ - Imigrant iz Gambije, Abdou I. (24) koji je 26. januara u Beču silovao i ubio američku studen Loren M.(25) izručen je Austriji

Primopredaju ovog zločinca potvrdila je i Kristina Salcborn (Christina Salzborn)portparol Bečkog apelacionog suda.

Loren je pronažena mrtva u svom stanu. devojka je ležala potrbuške na krevetu, pantalone su joj bile povučene na kolena, a glava umotana u džemper. U sobi su bili ostaci povraćanja, i velika količina krvi iz glave kao posledica unutrašnjeg krvarenja, rekao je portpoarol policija Tomas Kajblinger, a bilo je jasno da je bila zadavljena.

Abdou je posle ubistva pobegao iz Austrije, ali je posle dve nedelje otkriven u “centru za izbeglice” u Bernu u Švajcarskoj i uhapšen. Kod njega su pronađeni laptop i mobilni telefon ubijene Loren. On je već bio zaveden u policijske evidencije i hapšen zbog “seksualnih prestupa”. Policija je zahvaljujući tome od ranije imala njegov DNK, i to se pokazalo ključno u otkrivanju ubice. On je u Evropu došao 2012. prešavši Mediteran ilegalno, te se preko Italije domogao Nemačke u kojoj je zatražio “politički azil”.

Uviđaj u stanu ubijene devojke... Foto Printscreen krone.at
Uviđaj u stanu ubijene devojke... Foto Printscreen krone.at

Pre nego što je odlučeno o njegovom slučaju, uhapšen je zbog velikog broja ozbiljnih zločina, uključujući krađe, razbojstva, provale, i seksualne napade (navodno se radi o silovanju maloletnice, prema navodima nekih medija). Dok je bio pod istragom nisu ga pritvorili pa je pobegao je u Austriju, gde se pomešao s hiljadama novopridošlih imigranata.U Erdberg izbegličkom centru Abdou je saznao da će biti deportovan, a tada se u njegovom životu pojavila studentkinja iz Kolorada, koja je obilazila izbegličke centre u potrazi za onima kojima preti deportacija i kojima treba pomoć.

Foto Facebook
Foto Facebook

Ona ga je primila u svoj iznajmljeni jednosobni stan od 42 kvadrata u Beču, gde je studirala nemački, a usput je radila kao dadilja. “Loren je imala veliko srce za sirotinju”, rekao je poznanik ubijene, “često su ona i prijatelji obilazili železničke stanice i centre za azilante gde su pomagali u distribuciji hrane i ćebadi.”

"S nekima se sprijateljila, a jedan od njenih novih prijatelja bio je i Abdou. Da, znala je da mu preti deportacija, ali ne i da je kriminalac", dodaje nejen prijatelj.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track