SESTRE NESTALE BEZ TRAGA: Rekle majci da idu da kupe cigarete pa otišle u džihad?!

Bečlijke ponele samo pasoše

SESTRE NESTALE BEZ TRAGA: Rekle majci da idu da kupe cigarete pa otišle u džihad?!

Austrija -
Majka kaže da su devojke u trenutku odlaska na sebi imale samo džempere, nisu čak ni jakne obukle, nisu ponele ni ključeve od kuće, kao ni bilo šta od ličnih stvari

BEČ - Rođene sestre iz Beča, Turkinje Viktorija (16) i Violeta (17) u subotu uveče izašle su iz kuće da kupe cigarete i nestale bez traga! Sa sobom su ponele pasoše, pa se sumnja da su se pridružile džihadistima.

Prema rečima Setanije D. (46), majke maloletnih devojaka, njih dve su u subotu uveče, nešto pre jedanaest sati, rekle da idu do obližnjeg automata da kupe cigarete i od tada im se gubi svaki trag.

Majka dodaje da su devojke u trenutku odlaska na sebi imale samo džempere, nisu čak ni jakne obukle, nisu ponele ni ključeve od kuće, kao ni bilo šta od ličnih stvari. Međutim, kasnijom proverom majka je ustanovila da u kući nema njihovih pasoša.

"Pre godinu dana mi je od raka preminuo suprug, a sada su mi nestale kćerke. Ne znam kako ću ovo sve izdržati. Samo se nadam da nisu otišle u ’sveti rat’“, izjavila je Setanija D., koja je isto veče policiji prijavila nestanak ćerki.

Nešto kasnije policija je uspela da na teritoriji Beča locira signal njihovih mobilnih telefona, ali ne i da ih pronađe. U međuvremenu su njihovi telefoni ugašeni i više se ne mogu locirati.

"Želim samo jedno, da mi se jave i da kažu da su žive“, kaže za austrijski Kurir majka odbeglih devojčica.

Podsetimo, mlade Bečlijke bosanskog porekla Samra Kešinović (16) i Sabina Selimović (15) pobegle su 10. aprila od kuće i priključile se terorističkoj organizaciji ISIL. Prema saznanjima austrijskih vlasti obe su udate za teroriste koji se bore na strani ISIL u Siriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track