SRBINU SE POSREĆILO: Naš zemljak greškom pušten iz nemačkog zatvora!
Foto: Reuter

Grubi previd suda u Zolingenu

SRBINU SE POSREĆILO: Naš zemljak greškom pušten iz nemačkog zatvora!

Austrija -
I sudija i državni tužilac i zatvorska uprava prevideli su da protiv našeg zemljaka postoji i važeći zahtev za izručenje Austriji, koji je podnelo tužilaštva iz St. Peltena, glavnog grada Donje Austrije

ZOLINGEN - Srbin star 24 godine greškom je pušten iz zatvora u nemačkom gradu Zolingenu, pošto je tamošnji sud prevideo da je državljnin Srbije na austrijskoj poternici zbog niza kriminalnih dela. Za njim u ovom momentu tragaju policajci širom Evrope, javljaju austrijski mediji.

Našem zemljaku sudilo se zbog provala u kuće i stanove u više nemačkih mesta, uključujući Zolingen, koja je priznao. Sudsko veće osudilo ga je na 24 meseca zatvora, ali samo uslovno, pa ga je sudija posle objavljivanja presude pustio na slobodu.

Međutim, i sudija i državni tužilac i zatvorska uprava prevideli su da protiv ovog lica postoji i važeći zahtev za izručenje Austriji, koji je podnelo tužilaštva iz St. Peltena (St. Pölten), glavnog grada Donje Austrije. Austrija ga traži zbog sličnih nedela, kao člana bande koja je krala i provaljivala u stanove.

Nakon što je u Zolingenu dobio uslovnu kaznu, te zbog previda međunarodne poternice pušten iz pritvora, 24-godišnji srpski državljanin je otišao iz zgrade suda i od tad mu se gubi svaki trag.

Markus Asperger, direktor suda u Zolingenu, izjavio je lolalnom listu Solinger Tageblatt da se sada vodi i istraga zašto je došlo do ovako grube greške u sudu i puštanja osumnjičenog na slobodu.

"Ovako nešto nije smelo da se dogoodi, pogotovo zato što smo od početka ove godine pojačali bezbedonosne mere na sudu“, priznaje Asperger.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track