OKOVANI SNEGOM I LEDOM: Putevi zaleđeni, poginule dve osobe u saobraćajnim nesrećama!
Foto: Orf.at

Kolaps u AUSTRIJI

OKOVANI SNEGOM I LEDOM: Putevi zaleđeni, poginule dve osobe u saobraćajnim nesrećama!

Austrija -
Zbog poledice i polomljenih stabala na putevima zatvoren je veliki broj saobraćajnica. Nastava u školama je prekinuta, a mnoga domaćinstva su ostala bez električne energije
1 / 8 Foto: Orf.at

SANKT PELTEN - Ledena kiša i magla okovali su austrijske pokrajine Štajerska, Donja Austrija i Burgenland, zbog čega su i brojne škole ostale zatvorene, a mnogi putevi zatvoreni. Tokom jučerašnjeg dana zbog leda na putevima u oblasti Sankt Peltena(St. Pölten) dogodilo se više saobraćajnih nesreća u kojima su poginule dve osobe.

Vatrogasci imaju pune ruke posla na uklanjanju drveća koja su se polomila usled tereta leda.Posebno su pogođeni regioni na nadmorskoj visini između 600 i 1.400 metara, gde je ledena kiša "stvorila" apstraktne zimske skulpture.U Donjoj Austriji zbog ledene kiše na teritorji opštine Cvetl danas đaci jedne desetine škola dobili su vanredni slobodan dan. Transport dece autobusima do škole bio bio, kako je istakao referent za obrazovanje Alfred Grinštojdl, suviše opesan. Mnoga domaćinstva ostala su bez električne energije

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko podne, poginula je žena (48), a njen sin 810) teško je povređen. Ona je tokom preticanja naletela na led, zbog čega je njeno vozilo proklizalo i zabilo se u drveće pored puta. Uprkos brzoj lekarskoj intervenciji, žena je preminula od zadobijenih povreda. Njen desetogodišnji sin, je sa teškim povredama prebačen u bolnicu u Kremsu. U drugoj nesreći koja se dogodila juče oko 21 sat, poginuo je muškarac (40) koji je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta.

Tokom današnjeg dana na zapadu, istoku i jugo-istoku Austrije meteorolozi najavljuju moguće padavine. U zapadnom delu, na visinama između 900 i 1.500 metara nadmorske visine moguć je sneg, dok se na istoku, i to na visinama nižim od 900 metara, može očekivati sneg i ledena kiša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track