PANIKA U BEČU: Preti epidemija malih boginja, jedna škola zatvorena!
Foto: Printscreen Krone.at

PREDUZETE MERE PREDOSTROŽNOSTI

PANIKA U BEČU: Preti epidemija malih boginja, jedna škola zatvorena!

Austrija -

BEČ - Zbog povećanog broja obolelih od malih boginja škola "Rudolf Štajner" u Bečkoj opštini Vering je zatvorena.

Zdravstvena inspekcija grada Beča pokrenula istragu povodom ovog slučaja i trenutno se utvrđuje ukopan broj vakcinisane dece kao i školskog osoblja. Kako bi se došlo do konačnog broja ugrožene dece. Zvaničnici strahuju od izbijanja epidemije malih boginja iako će konačnu reč dati rezultati analize jer osip koji se pojavio kod dece ima simptome koji se javljaju i kod rubeola.

O prvom slučaju zaražene učenice lekari su odmah obavestili opštinske služb, a potom je zdravstvena inspekcija pokrenula detaljnu istragu usled mogućnosti većeg broja zaražene dece. Oni rade na uspostavljanju kontakta sa učenicima odnosno roditeljima kako bi ustanovili tačan broj vakcinisane dece. Zbog opasnosti da se zaraze u periodu u kojem traje inkubacija učenici i osoblje koji nisu vakcinisani ne smeju da dolaze u školu i moraju da ostanu kod kuće.

U zavisnosti od rezultata istrage koja je u toku utvrdiće se da li će doći do daljeg zatvaranja škole ili do ukidanje te odredbe. U poslednje tri godine zdravstvenim služba u Beču su prijavljena 89 slučajeva zaraženih malim boginjama. Od toga broja čak 59 slučajeva je prijavljeno u toku 2015 godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OTKRIVAMO: Kako da sprečite nastanak alergija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track