PANIKA U TIROLU: Dečak iz Somalije oboleo od tuberkuloze!

LEKARI PREDUZIMAJU POTREBNE MERE ZAŠTITE

PANIKA U TIROLU: Dečak iz Somalije oboleo od tuberkuloze!

Austrija -

KLAGENFURT - Trinaestogodišnji dečak iz Somalije oboleo od tuberkoloze trenutno se nalazi na lečenju u bolnici u Klagenfurtu.

Nadležni organi organizuju medicinske preglede za lica koja su bila u kontaktu sa obolelim. Ovaj dečak, koji je izbegao iz Somalije, u Austriju je stigao pre dva meseca, a pohađao je Novu srednju školu (Neue Mittelschule) u mestu Nusdorf-Debant (Nußdorf-Debant) u Istočnom Tirolu.

Prošle nedelje lekari su mu diagnostikovali turberkulozu, međutim kako navode nadležni organi, reč je o „vrlo slabom obliku tuberkoloze“, te je malo verovatno da je nekog zarazio.Trinaestogodišnjak je hospitalizovan u bolnici u Klagenfurtu, a nadležni organi su organizovali neophodne medicinske preglede, rentgena pluća i analize krvi za njegove školske drugove i ostala lica, koja su bila u kontaktu sa obolelim.

Kako navodi direktor zdravstvene uprave za Istočni Tirol Franc Kacgraber (Franz Katzgraber), reč je samo o merama predostrožnosti, kako bi se što efikasnije isključili novi slučajevi tuberkoloze.Učitelji, roditelji i đaci razreda, u koji je išao oboleli dečak, dobili su pismeno obaveštenje, a početkom nedelje su ih lično informisali o situaciji i merama koje se preduzimaju.

Nije poznato gde se trinaestogodišnjak zarazio tuberkolozom.

(K. A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track