ODBEGLI SRBIN SILOVATELJ UHAPŠEN U AUSTRIJI: Živeo i radio godinama u Beču s bugarskim papirima!
Foto: Reuter, 11. 6.2015

pao u rutinskoj saobraćajnoj kontroli

ODBEGLI SRBIN SILOVATELJ UHAPŠEN U AUSTRIJI: Živeo i radio godinama u Beču s bugarskim papirima!

Austrija -

BEČ - Srbin u bekstvu godinama živeo pod lažnim identitetom u Beču.

Policijska patrola AGM iz Ilca (Ilz) uhapsila je u četvrtak oko ponoći na autoputu A2 dvadesetsedmogodišnjeg Srbina, koji je bio u bekstvu i godinama živeo i radio u Beču pod lažnim imenom.

Prema informacijama pokrajinske policijske uprave, dvadesetsedmogodišnjak je zaustavljen zbog rutinske kontrole, pri kojoj se legitimisao sa bugarskim dokumentima. Međutim, policajci su brzo ustanovili da je reč o falsifikovanim papirima, iako su bili vrlo profesionalno urađeni. U pokušaju da utvrde njegov identitet, policajci su uzeli otisake prstiju mladića i proverili u policijskoj bazi podataka. Rezultati su bili iznenađujući.

Kako navodi policija, dvadesetsedmogodišnji mladić je zapravo Srbin, koji je zbog silovanja osuđen na zatvorsku kaznu, koju je služio u kaznenoj ustanovi Gerasdorf. Međutim mladić se nakon jednog slobodnog izlaska 2008.g. više nije vratio u kaznenu ustanovu i od tada je za njim raspisana poternica za čitavu Evropu.

On međutim nije napusti Austriju nakon bekstva i živeo je i radio u Beču pod lažnim imenom. Posedovao je čak i zdravstvenu knjiživu i bankovnu karticu. Međutim, kako je izjavio u policiji, sve ove godine bio je u stalnom strahu da će biti razotkiven.

„Posle privođenja delovao je kao da mu je laknulo“, izjavio je jedan od policajaca.

Dvadesetsedmogodišnji Srbin će narednih dana biti prebačen u Gerasdorf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track