CRNOGORSKOM PINK PANTERU SUDE U GRACU: Kobre čuvaju Milovana B. (30) od snajpera!
Foto: Printscreen Kurier.at/policijska Arhiva

Neviđene mere vbezbednosti

CRNOGORSKOM PINK PANTERU SUDE U GRACU: Kobre čuvaju Milovana B. (30) od snajpera!

Austrija -
GRAC - Pod izuzetno jakim merama obezbeđenja danas počinje suđenje jednom od članova bande Pink Panter Milovanu B. (30)

Sudnicu će obezbeđivati pripadnici specijalne policijske jedinic Cobre, sa specijalno obučenim psima tragačima. Sudnica će biti zatamnjena u strahu od snajperista. Sigurnosne mere su podignute na najviši nivo, kao kada se sudilo džihadistima.Milovan B. iz Crne Gore je optužen da je sa još dva saučesnika u februaru 2015 opljačkao renomiranu juvelirnicu u centru Graza.Milovan B. je sa buketom cveća zazvoniti na vrata zlatare u ruci. Čim su se sigurnosna vrata otvorila, posle njega uletela su još dva maskirana i naoružana pljačkaša u zlataru. Pljačka je trajala manje od tri minuta a lopovi su odneli 129 Rolex satova vrednih gotovo 770,000 evra.

“Oni su prethodno dobro osmotrili radnju, a pljačka se odigrala munjevito, srećom bez žrtava“ rekao je Ernst Gajger šef odeljenja za organizovani kriminal savezne kriminalističke policije, i dodaje da “ zbog načina na koji je pljačka isplanirana i izvedena sumnja se radi o članovima Pink Panter bande“.

Ključni svedok tužilaštva koji se trenutno nalazi u zatvoru u Švajcarskoj trebalo je da svedoči protiv Milovana B. putem video linke ali je zbog formalnosti na otkazano. Danas će svedočiti i prodavačice iz zlatare, koje međutim koje međutim tvrde da ne mogu stoprocentno da potvrde da je Milovan B. pljačkaš sa buketom. Prema rečima njegovog advokata Filipa Volma Ne postoje čvrsti dokazi da je njegov klijent učestvovao u pljački, niti d aje pripadnik Pink Pantera“.

Članovi bandu Pink Panter, kako piše austrijska štampa, su iz bivše Jugoslavije gde su oni slavljeni kao heroji. Mladi ljudi bez posla i perspektive su iz Hrvatske i Srbije regrutovani da pljačkaju poznatih zlatara širom sveta.

"Poznata je pljačka 2007. godine u Dubaiju, kada je odnet plen vredan milione ili filmsko bekstvo iz zatvora 2013. godine u Švajcerskoj, kada je probijena kapija, i pucano na čuvare zatvora. Reč je o profesionalnim kriminalcima koje ništa ne može zaustaviti", rekao je istražitelj Gajger. Interpol tereti Pink Pantere za oko 120 pljački do 2009., a zlatno doba pljačkaša u Austriji je bilo između 2011 i 2013. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track