(FOTO) UGLJENISANA TELA PRONAŠLI U POTKROVLJU: Sestra (8) brat (10) i deda stradali u požaru!
Foto: Printscreen Krone.at/Sepp Pail

PORODIČNA TRAGEDIJA U ŠTAJERSKOJ

(FOTO) UGLJENISANA TELA PRONAŠLI U POTKROVLJU: Sestra (8) brat (10) i deda stradali u požaru!

Austrija -
U trenutku izbijanja vatre u kući je bila i majka nastradalih mališana, sa dvogodišnjom bebom i njihova baka, ali su uspeli da se spasu
1 / 4 Foto: Printscreen Krone.at/Sepp Pail

KROISBAH - Sinoć se u Štajerskoj dogodila teška porodična tragedija. U požaru koji je oko tri sata po ponoći izbio u porodičnoj kući u selu Kroisbah izgorelo je dvoje dece (8,10) i njihov deda.

U trenutku izbijanja vatre u kući je bila i majka nastradalih mališana, sa dvogodišnjom bebom i njihova baka. One su uspele da se spasu iz vatrene stihije i na vreme sklone kod komšija. Vatrogasne ekipe koje su ubrzo stigle pokušale su da ugase požar, ali je vatra već potpuno zahvatila zgradu.

Vatrogasci su pokušali da uđu u zapaljenu kuću i spasu ostale ukućane, ali to više nije bilo moguće jer se vatra rasplamsala. U jednom momentu obrušio se i deo krova u zgradu zbog čega nije bilo bezbedno da se ulazi zbog opasnost da se čitava krovna konstrukcija sruši.

Vatrogasne ekipe uspele su da lokalizuju pošar tek ujutro oko 8 sati. Iako je sve još bilo u dimu vatrogasci su krenuli da pretražuju kuću čija je unutražnjost potpuno izgorela. Prvo su na zgarišta pronašli telo muškarca, a zatim u potkrovlju i ugljenisana tela osmogodišnje devojčice i njenog dve godine starijeg brata.

Majka stradaje dece doselila se kod roditelja posle razvoda od prvog supruga, a iz nove veze ima dvogodišnjeg sina. Kuća je potpuno uništena, a uzrok požara uzvrdiće istraga.

"Ovo je užasna tragedija. Još smo svi u šoku. Sve smo pokušali kako bi smo ih spasili ali je to bilo nemoguće, izjavio je Jozef Rat (Josef Rath) vođa vatrogasnog tima "ORF Štajerska".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track