RUSKA CRKVA UDARILA NA POKEMONE: Traže da se đavoli proteraju iz bečkog hrama!
Foto: Printscreen Ossaw.at

Podneli tužbu

RUSKA CRKVA UDARILA NA POKEMONE: Traže da se đavoli proteraju iz bečkog hrama!

Austrija -

BEČ - Ruska pravoslavna crkva podnela je tužbu protiv kako navode „satanističkih„ pokemona koji su se pojavili ni manje ni više nego u Crkvi svetog Nikole u trećoj bečkoj opštini

U žalbi upućenoj kompaniji Niantic Labs Inc Ruska pravoslavna crkva zahteva da se odmah sa mape za Pokemon-Go igricu ukolni bečka crkva.

Na mapi igrice "Pokemon Go" kao arena za borbu sa đavolom „"Raa666“ odabrana je baš pravoslavno svetilište, što najverovatnije odgovara takozvanom Pokestopu navodi se u saopštenju pravoslavne informativne službe .

Ruska pravpslavna crkva je jasno naglasila da je katedrala svetog Nikole božija kuća „sveta građevina ikao takva služi za molitvu gospodu“. Stoga upotreba crkve kao mesta za igru je apsolutno neprihvatljiva .Pre izvesnog vremena je i katolička crkva, konkretno fratar Toni Faber protestvovao protiv pokemona u katedrali svetog Stefana u centru Beča.

Ostale lokacije su takođe nevoljno postale rasadnici Pokomon-Go igrača, pa tako se oni pojavljuju nastatuama i spomenica zbog čega su ljudi oštro kritikovali. Često se dešava da se i na grobljima jurepokemoni zbog čega i građani negoduju i protestuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track